Resident Evil 4 Remake’te Üçüncü Oyundaki Hataya Düşülmeyecek

Geliştiriciden yüreklere su serpen haber...

Capcom, yeni Resident Evil oyunlarının yanı sıra, serideki klasiklerin yeniden yapımları ile karşımıza çıkıyor. Bu bağlamda, sıradaki ise Resident Evil 4 Remake olacak. Yakın bir zaman önce yapılan yeni bir röportajdan, bizleri sevindirecek bir haber geldi. Dördüncü oyunun yeniden yapımı, eksik içerik ile satışa sunulmayacakmış.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil 4 Remake Geliştirilme Aşamasının Sonlarındaymış


2019 yılında çıkmış olan Resident Evil 2 Remake, ‘yeniden yapım oyun’ akımının bir nevi öncüsü olmuştu. Gerek görselliği ve gerekse de hayatta kalma-korku türüne getirdiği yeni soluk ile sağladığı kayda değer başarı, Capcom firmasının yüzünü bir hayli güldürmüş iken, diğer büyük yayıncıların da dikkatini çekmişti.

Ertesi yıl çıkmış olan Resident Evil 3 Remake ise benzer bir başarı elde etmiş olsa da, içerik anlamında yapılan kesintiler ile bir hayli eleştirilmişti. En büyük örnek ise, 1999 yılında çıkmış olan orijinal oyundaki Clock Tower (Saat Kulesi) bölümünün bütünü ile çıkartılmış olması. Yeniden yapımda, şehrin simgesel mekanını belirli bir mesafeden görebiliyoruz.

Hal böyle olunca, elbette benzer bir durumu Resident Evil 4 Remake için de gerçekleşip gerçekleşmeyeceği endişesi vardı. Capcom firması daha önceden bu konuya ilişkin olarak teskin edici bir açıklamada bulunmuş olsa da, yeniden bir teyit açıklaması yapıldı.

Yakın bir tarihte EDGE dergisinin yeni sayısında, orijinal oyunun son bölümü olan baş düşmanımızın adasının yeniden yapımda da yer alacağı teyit edildi.

dBwVqYmutGuzCKDFhfJ9gj-1200-80

Ada Bölümü Resident Evil 4 Remake’ten Çıkartılmayacak

Görünüşe göre geliştirici ekip, geliştirilme aşamasının erken safhalarında oyunu köy ve bağlantılı kısımlar, kale ve ada olmak üzere üç parçaya bölmüşler. Her birinde bağımsız olarak çalıştıktan sonra da bütün bölümleri bir araya getirmişler ve son dokunuşları yapmaya başlamışlar.

Röportajda aynı zamanda ada bölümünün orijinal oyundaki versiyonuna göre daha kapsamlı olacağını da söylenmiş. Fazla bir detay verilmemiş olsa da, çıkış tarihinin fazla uzakta olmamasına bağlı olarak, öğrenmek için pek uzun süre beklemeyecekmişiz gibi görünüyor. Bu noktada ufak bir hatırlatma yapmadan geçmeyelim. Resmi Resident Evil 4 Remake duyurusu öncesinde yaşanan sızıntılar ile Dr. Salvador karakterinin geçmişiyle ilgili karanlıkta kalan detayların da bizlere sunulacağı aktarılmıştı. Görünüşe göre, yeniden yapımda orijinal oyunda kısa tutulan noktalara da girilecek. Elbette bunu 24 Mart 2023 tarihi itibarıyla daha ne göreceğiz.

 

Exit mobile version