Resident Evil 4 Remake Geliştirilme Aşamasının Sonlarındaymış

Beklenen kavuşmaya doğru adım adım...

Capcom, Resident Evil 4 Remake geliştirilme aşamasını tamamlamak üzereymiş. Bu da, yakın bir zamanda oyun ile ilgili daha fazla şey göreceğimiz anlamına geliyor. Şirket tarafından yapılan açıklamanın detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil ve Code Veronica Remake Onaylanmış Olabilir


Önümüzdeki yılın en çok beklenen oyunları arasında, hiç şüphesiz ki yeniden yapım Resident Evil 4 de bulunuyor. Geçtiğimiz yılın Haziran ayındaki State of Play yayınının açılışında duyurulmuş ve hepimizi sevince boğmuştu. 24 Mart 2023 tarihinde satışa sunulacak olan yeniden yapım, PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5 ve Xbox Series için geliştiriliyor.

Her ne kadar bir süre öncesine kadar Xbox One için de Amazon üzerinde listelenmiş olsa da, henüz Japon oyun devi tarafından bu konsola sahip olan kullanıcılar için müjdeli bir duyuru yapılmadı.

resident-evil-4-remake-ilk-fragmani-geldi

Resident Evil 4 Remake Geliştirilmesi Tamamlanıyor

Hatırlayacağınız üzere yakın bir zaman önce ise Japon oyun dergisi Famitsu, yüz kırktan fazla geliştiriciye gelecek yıl planları sorulmuştu. Hatta olası bir Metal Gear Solid duyurusunun ilk işareti de bu şekilde verilmişti. Bahsi geçen geliştiricilerin arasında, Resident Evil 4 Remake üreticisi Yoshiaki Hirabayashi de var. Hirabayashi tarafından verilen bilgiye göre, geliştirilme aşamasının sonlarına geliniyormuş.

“24 Mart tarihindeki çıkışına hazırlık aşamasında, Resident Evil RE:4 hakkında daha fazla bilgi sunmak için sıkı çalışıyoruz. Oyunda aynı zamanda son aşamaya geldik. Ekip bir araya geldi ve biraz daha iyi hale getirmek için uğraşıyor. Lütfen biraz daha bekleyin.”

Bu elbette bizler için iki açıdan heyecan verici. Birincisi, büyük buluşmaya fazla bir zaman kalmadı. İkincisi ise merak edilen daha fazla bilgiye ek olarak, yeni fragmanlar ve oynanış videolarının da çok yakında geleceğinden emin olabiliriz. Muhtemelen yakın bir zamanda yeni bir Resident Evil Showcase duyurusu ile karşılaşabiliriz.

Yeniden yapım Resident Evil 4 oyununda, orijinalinin özüne sadık kalınacak ve hem görsellik hem de kontroller açısından modern hale getirilecek. Leon Scott Kennedy deneyimlerinin de getirisi olarak biraz daha korkusuz olacak iken, Las lagas parazitinin yarattığı çılgınlığın kontrolündeki insanların tam anlamıyla yansıtılabilmesi için de Ganado’lar da yeniden tasarlanacak.

Exit mobile version