Resident Evil 4 Remake Daha Ürkütücü Deneyim Sunabilir

Capcom cephesinden şimdilik ses yok...

Yeni Resident Evil 4 Remake söylentileri gelmeye devam ediyor. Bu hafta içerisinde yayınlanan yeni bir rapora göre, Resident Evil 4 Remake daha ürkütücü bir deneyim sunacakmış gibi görünüyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil 4 Remake Geliştirilme Aşamasında


Bildiğiniz gibi 2020 yılının sonlarından 2021 yılının başlarına kadar olan zamanda yeniden yapım Resident Evil 4 ile alakalı bolca söylenti duymuştu. Bir hatırlatma yapmak gerekirse, proje için esasen yeni kurulmuş olan M-Two stüdyosuna verilmişti. Ne var ki Resident Evil 3 (2020) büyük ölçüde beğenilmediği için, proje Japonya menşeli stüdyodan alınmış ve Capcom şirketinin ana geliştirme ekibine devredilmişti.

Her ne kadar Japon oyun devi tarafından henüz ses seda çıkmamış olsa da, bire bir yeniden yapımdan ziyade orijinal oyunun yeniden oluşturulmasının ve genişletilmesinin hedefleniyor olduğu söylenmişti.

Resident Evil 4 Leon Ashley

Yeni Resident Evil 4 Remake Söylentilerinden Detaylar

Yakın bir zaman önce Fanbyte sitesinden Imran Khan tarafından hazırlanan yeni bir rapor, daha önceden duyduklarımızın genel olarak üzerinden geçiyor olsa da, birkaç önemli detayı da gün yüzüne çıkartmış durumda.

Bahsi geçen detaylardan ilkine göre Capcom, Resident Evil 4 oyununun zaman çizgisi ile oynuyormuş. Bunun sonucunda da, gündüz yaşanan olayların tamamı gece yaşanmış olacak. Mesela bizi köye kadar getiren polis memurlarından ayrıldıktan sonra, girdiğimiz ilk evdeki adama Ashley’yi sormamız gibi. Bunun nedeni olarak, ilk GameCube fragmanları ve demolarından esinlenilerek yeniden yapımın daha karanlık ve ürkütücü bir deneyim sunmasının istenmesiymiş.

Bir diğer önemli detay ise Ada Wong karakterinin ekranda kalma süresinin uzatılması planlanıyormuş. Bildiğiniz gibi Resident Evil 2 (2019) oyunda bu karakter ile oynadığımız kısım, orijinal oyuna göre daha uzundu. Görünüşe göre Capcom bir benzerini yeniden yapım için düşünüyor. Öyle ki Assignment: Ada ile Seperate Ways yan senaryoları hem birleştirilecek hem de genişletilecekmiş. Ne var ki ana oyuna mı dahil edileceği, yoksa indirilebilir içerik olarak mı satılacağı bilinmiyor.

Şu an için bu detaylar, yukarıda da söylediğimiz gibi Capcom tarafından onaylanmadığı için söylenti olarak bir kenarda tutmakta fayda var.

Son olarak, birkaç hafta önce Shinji Mikami yeniden yapımı hikayenin geliştirilmesi durumunda görmeyi isteyeceğini dile getirmişti. Söylediğine göre, hikaye yazım ekibine dahil etmeyi istediği kişiler varmış. Ancak hem verilen sürenin iki buçuk hafta olmasından hem de istenen kişilerin kısıtlı süre yüzünden çalışmayı istememelerinden dolayı, olması gereken sonuç ortaya çıkartılamamış.

Bakalım şimdilik resmi olarak onaylanmamış olan Resident Evil 4 Remake, ne şekilde karşımıza çıkacak. Yeni gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version