Remedy Tencent ile Vanguard Üzerinde Çalışıyor

Remedy yeni maceralara yelken açıyor...

Remedy Tencent ile Vanguard Üzerinde Çalışıyor

Remedy Tencent ile Vanguard oyunu üzerinde çalışıyor. İkili tarafından yapılan yeni anlaşmanın detaylarına göre, ücretsiz olacak kooperatif oyunu, Çin menşeli şirket tarafından gerçekleştirilecek. Vanguard oyunu hakkındaki ilk detaylar, haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Alan Wake 2 Duyuruldu! İşte İlk Bilinenler


Finlandiya merkezli geliştirici stüdyo, oldukça yoğun bir döneme girecekmiş gibi görünüyor. Hatırlayacağınız üzere The Game Awards 2021 şovu sırasında bir Alan Wake 2 duyurusu ile karşılaşmıştık. İlk detayların önümüzdeki Yaz mevsimi sırasında verileceği devam oyununun yanı sıra, Remedy Entertainment birçok farklı proje üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Bunlardan bir tanesi de, haberimize konu olan Vanguard kod adlı oyun oluyor. Bu oyunun varlığından aslında uzun zaman önce haberdardık. O kadar ki, o dönemde Control halen P7 olarak anılıyordu.

Özgün bir fikri mülkiyet olacağı söylenen Vanguard, geliştirici stüdyonun hikaye anlatımındaki uzmanlığı ile aksiyon dolu oynanışı çok oyunculu deneyimde birleştireceği bir oyun olacak. Kooperatif PvE yapısında olmasının yanı sıra, ücretsiz olarak oyuncuların beğenisine sunulacak.

Remedy Tencent ile Vanguard Oyunu için Anlaştı

Her ne kadar oyun hakkındaki bilgiler şimdilik kısıtlı olsa da, geri planda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Remedy Entertainment ve Tencent tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa Vanguard, Unreal Engine ile PC ve konsollar için geliştiriliyor. Bazı Asya bölgeleri hariç, dünya genelindeki dağıtım Finlandiya menşeli stüdyoya ait olacak. Tencent ise oyunun Asya ülkeleri için yerelleştirmesini ve dağıtımını üstlenecek. Bunun yanı sıra, mobil versiyonun geliştirilme ve dağıtım masrafları da yine Çin menşeli şirket tarafından karşılanacak.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Remedy Entertainment Üst Yöneticisi Tero Virtala, kooperatif çok oyunculu alan için yeni ve heyecan verici bir proje üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Virtala’ya göre, bu oyun küresel bir fırsat ve Tencent’ın da kendilerini Asya ve mobil pazar açısından uluslararası bir düzeyde destekleyebilecek.

Şu an için geliştirilmesine devam edilen Vanguard için ek bir bilgi paylaşılmış değil. Resmi duyurunun ne zaman yapılacağı belirsizliğini korur iken, şimdilik beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Ancak güvenilir kaynaklar üzerinden gelecek olan olası sızıntılara karşı da takipte olacağız.

Exit mobile version