Remedy Alan Wake ve Control Markalarını Daha da Genişletmek İstiyor

Evren daha da genişleyecek...

Finlandiya menşeli stüdyo Remedy Alan Wake ve Control markalarını daha da genişletmek istediğini dile getirdi. Alan Wake açısından ikinci oyunun satış başarısı, bu isteğin doğmasında büyük bir etken olmuş.


İlginizi Çekebilir: En Hızlı Satan Remedy Oyunu Alan Wake 2 Oldu


Geçtiğimiz günlerde finansal raporunu yayınlayan Remedy Entertainment, Alan Wake 2’nin stüdyonun en hızlı satan oyunu olduğunu açıkladı. Çıkışından bu yana geçen zamanda 1.3 milyon adet satışı gerçekleştiren yeni Alan Wake, 4 milyon satış barajını geçen Control’ün ilk dört ayında sattığı rakamın yarısından fazlasına sadece iki haftada ulaşmış iken dijital satışlarda da üçe katladığı söylenmişti.

Remedy Alan Wake ve Control Markaları İçin Yeni Planlar Yapıyor

Elde edilen bu beklenmedik başarının ardından, Finlandiya menşeli stüdyo Alan Wake markasını daha da büyütmeyi ve genişletmeyi planlamaya başlamış. Üst Yönetici Tero Virtala, Alan Wake 2 oyununun satış performansından oldukça memnun olduklarını ve aynı zamanda seriyi devam ettirmek için çalışmalara başlamayı istediklerini söyledi.

alan-wake-2-image

Virtala ayrıca Remedy Connected Universe (Remedy Bağlantılı Evren) aracılığıyla Alan Wake ile bağlantılı olan Control’ü de genişletmenin gelecek adına atacakları adımın bir parçası olduğunu da sözlerine ekledi.

Bildiğiniz gibi Control için Heron kod adlı bir devam oyununa ek olarak, Condor kod adlı dört kişi eşli bir oyun için de çalışmalar sürüyor. Her iki proje hakkında yapılan son bilgilendirmede, Heron geliştirilme aşamasının erken bir safhasında iken Condor için de konsept aşamasında olduğu söylenmişti.

Exit mobile version