Remedy Alan Wake II için Üzücü Bir Açıklamada Bulundu

Oyun oynanabilir durumdaymış!

Remedy Alan Wake II oyununu görmek için biraz daha bekleyeceğimizi söylüyor. Mevcut durum hakkında yapılan bilgilendirmeye ek olarak, konsept sanat çalışmaları da yayınlandı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Alan Wake Remastered Switch için de Yayınlanacak


Bildiğiniz gibi ikinci oyun, The Game Awards 2021 şovu sırasında duyurulmuştu. Duyurunun akabinde bir açıklamada bulunan Sam Lake, hedeflerinin hayli korkutucu bir deneyim sunmak olduğunu dile getirmişti. Ne var ki ilk detayların bu yılın Yaz mevsiminde paylaşılacağı söylenmişti.

Yakın bir zaman önce geliştirici stüdyonun Youtube kanalı üzerinden yeni bir video yayınlandı. Bu videoda Alan Wake Remastered Switch için de duyurulmuş iken, ikinci oyuna da değinilmeden geçilmedi. Ne var ki bu değinme bizleri bir parça üzdü diyebiliriz.

Alan Wake II Detayları için Bir Süre Daha Bekleyeceğiz

Söylenene göre oyunun geliştirilme süreci gerçekten iyi bir şekilde gidiyormuş. Bütünüyle geliştirilme aşamasına odaklanılmış, ellerinde çok fazla materyal varmış ve oyun da oynanabilir durumdaymış. Ne var ki stüdyo içinde yapılan konuşmaların ardından Epic Games ile verilen karar doğrultusunda, Yaz mevsiminde hiçbir şey göstermeyeceklermiş.

Böylesi bir kararın alınmasının arkasındaki gerekçe ise, bir demonun veya fragmanın hazırlanması çok fazla çaba ve geliştirilme sürecinden çalabilecek birkaç aylık çalışma gerektirecekmiş. İyi bir ivme yakaladıklarını hisseden ve kendi bünyelerinde ilk ve en iyi hayatta kalma-korku oyunu yaratmayı istediklerini söyleyen Sam Lake, ekibin odağından uzaklaşmamasını istediklerini de sözlerine ekliyor. Haliyle bir demo ve fragman için biraz daha beklememiz gerekiyormuş.

Her ne kadar bu söylem bizleri bir parça üzmüş olsa da, Remedy Entertainment Alan Wake II ile ilgili birkaç konsept sanat çalışması da yayınladı. Duyurunun akabinde verilen ilk bilgiler ile bağdaşan bu konsept sanat çalışmalarında, bizleri ne denli karanlık ve depresif bir atmosferin beklediğini görebiliyoruz.

Alan-Wake-II_2022_05-12-22_001-1920x835

PC (Epic Games Store), PlayStation 5 ve Xbox Series için geliştirilmekte olan Alan Wake II, 2023 yılında bizlerle olacak.

Exit mobile version