Keşke Remake Olsa Dediğimiz Oyunlar

Seneler her şeyi eskitebiliyor.

Biz oyuncular, yıllar önce çıkmış olan ancak içimizde buruk hisler bırakan çeşitli oyunlara özlem duyuyoruz. Bu oyunlardan bazıları artık gerçekten eskidi ve çeşitli yerlerde ve noktalarda değişimler yapılmalı. Bu listede keşke remake olsa dediğimiz oyunlar ile karşınızdayım.


Benzer İçerik: GTA 5 Remake Mod Yayınlandı!


Remake ve Remastered Nedir?

Remake, eskimeye yüz tutmuş olan oyunların günümüze uyarlanmış halleridir. Bu durumda, oyundaki hemen her detay tekrar ele alınır ve geniş çaplı değişiklikler söz konusu olur. Remastered ise ağırlıklı olarak oyunun çözünürlüğü ve grafiği üzerinde yapılan değişiklikleri kapsar.

1-God of War (1-2-3)

Pek çoğumuzun sevdiği popüler Hack and Slash oyunu God of War’ın eskidiğini söylemekten çekinmeyeceğim. Sevgili Kratos’u aynı son oyundaki gibi TPS kamera açısından görmek en büyük hayallerimden birisi. Bu nedenle bu listedeki ilk oyun olarak God of War’a yer vermek istedim.

2-Silent Hill

Tabii ki de bir korku klasiği olan Silent Hill’ı koymasam olmazdı. Zamanında Resident Evil markasının en büyük rakibi olan Silent Hill’ın kitlesinin epey büyük bir yapıda olduğunu biliyoruz. Umudumuz Konami’nin Capcom’u örnek alarak bir remake projesine girmesi.

3-Half Life

1998 yapımı bir klasik. Herkesin sevgilisi, milyonları peşinden sürükleyen ve adeta FPS türüne yeni bir soluk getiren oyun. Dünya üzerindeki herkesin bu oyunu yeni nesil grafiklerle oynamak isteyeceğini biliyor ve listemize ekliyoruz.


Half Life Steam Sayfası


4-Demon Souls

Bir efsanenin doğuşu. Şimdilerde Dark Souls, Bloodborne, Shadow Die Twice oyunlarıyla bilinen FromSoftware adlı Japon firmanın ilk oyunu. Zor bir oyun mu arıyorsunuz? Evet, doğru yerdesiniz. Sayısız kez öleceğiniz ama ilginç bir şekilde de keyif alacağınız oyunlar üreten bu firma şu ana kadar çizgisini bozmamış ve hayal kırıklığına uğratmamıştır. Lakin bir isteğimiz var Demon Souls Remastered gelsin ve bu güzel oyun PS3 ile sınırlı kalmasın.

5-Metal Gear Solid

Bütün bir seri olarak güzel olan bu oyunun kesinlikle yeniden yapılması ve oynanması lazım. Maalesef şu aşamada ilk üç oyun pek de modern ve oynanabilir değil. En azından ilk üç oyunu remake yaparak bir çok oyuncuyu mutlu edebilir ve bir efsane olan Sneak karakteriyle bizleri tekrar buluşturabilirsin Konami.

Peki siz hangi oyunların yeniden yapılmasını isterdiniz, bu oyunlardan hangilerini oynadınız? Aşağıdaki yorumlar bölümünden fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

Exit mobile version