Relic Entertainment, SEGA ile Yollarını Ayırıyor

Sıra şimdi de Japon firmaya geldi...

Relic Entertainment, SEGA ile Yollarını Ayırıyor

SEGA bünyesinde yaşanan gelişme ile işten çıkartmalar baş gösterdi. Yüzlerce çalışanın işine son verilir iken, Relic Entertainment da bu gelişmenin neticesinde bağımsız bir stüdyo olma yoluna gidiyor.


İlginiz Çekebilir: Toys for Bob ile Microsoft Arasında Anlaşma İmzalandı


Bildiğiniz gibi oyun sektöründe geçtiğimiz yıl itibarıyla başlayan işten çıkartmalar, kepenk indirmeler ve şirketin gitme kararları, bu yıl itibarıyla devam ediyor. Bu bağlamda irili ufaklı çoğu stüdyoda ve şirkette geliştirilme aşamasındaki projeler de iptal edilmişti. SEGA ise bu listeye eklenen bir diğer önemli şirket oldu.

SEGA’da İşten Çıkartmalar: Relic Entertainment Bağımsız Olacak

Bugün yapılan resmi duyuru ile SEGA Europe, Creative Assembly ve SEGA HARDlight dahil Birleşik Krallık genelinde bir dizi işten çıkartma planı yapılmış. Söylenene göre çoğunluğu Creative Assembly ve SEGA Europe olmak üzere 240 kadar çalışanın işine son verilmek durumunda kalınmış. Two Point Studios ve Sports Interactive bu süreçten etkilenmemiş iken, Relic Entertainment ise artık bağımsız bir stüdyo haline geliyor.

Konuya ilişkin olarak Company of Heroes ve Dawn of War geliştiricisinden yapılan açıklama şu şekilde;

“Oyuncularımız ve hayranlarımız için önemli bir duyurumuz var. Harici bir yatırımcı ile Relic Entertainment, bağımsız çalışan geliştirici stüdyo haline gelecek. Bu bizim için büyük bir değişim, ama bir şey değişmeyecek: oyuncularımız için hayranlık uyandırıcı deneyimler yaratmak istiyoruz.

Hayranlarımıza, sizi temin etmeyi istiyoruz ki, Company of Heroes 3 – topluluğumuz tarafından talep edilen yeni içerik ve özellikler ile dolu Nisan ayındaki 1.6 Güncellemesi için sabırsızlanıyoruz – dahil oyunlarımızı desteklemeye devam edeceğiz.

Bizi yıllar boyunca destekleyen ve başarımıza aracı olan bu geçiş sırasında rehberlik eden SEGA’ya teşekkür etmek istiyoruz. SEGA kuruluşundan çıkıyor olabiliriz, ama arkadaş ve meslektaş olarak kalacağız.

Relic için bu yeni sayfa konusunda heyecanlıyız ve umarız dünya genelinde hayranlarımız için yeni deneyimler yaratmada hepiniz bize katılırsınız.”

Diğer yandan, yeni atanan SEGA Europe patronu Jurgen Post ise “SEGA bu değişim üzerine Relic ile çalışıyor ve kendilerine gelecek için en iyisini diliyoruz.

Bilhassa doğrudan etkilenmiş olanlar için, bu haberin yaratacağı endişe ve kabul edilebilir üzüntü için içtenlikle özür dilemek istiyorum. Bu kararlar alınması inanılmaz derecede zordu ve kuruluş genelindeki liderlik ekiplerinin özenli değerlendirmesi ve görüşmesinin sonucunda oldu. Oyun kuruluşumuzun geleceğini güvenceye almak ve ileriye dönük olarak oyuncularımıza olabilecek en iyi deneyimi sunmak için iyi konumlandığımızı garantilemek için değişim gerekli.

Verimlilik düzeyini arttırmamız, iyi olduğumuz şeye odaklanmamız ve önümüzdeki yol için kendimizi iyi konumlandırmamız lazım. Bunu yapmak için de, değişen ekonomik tabiata ve oyunlarımızı geliştirmeye ve pazara getirmeye giden yolda karşılaştığımız zorluklara cevap vermemiz lazım.” yorumunda bulundu.

Exit mobile version