Redfall Arkane Austin Stüdyosuna Neler Yaşatmış Neler!

Fırtınalı bir dönem...

Redfall Arkane Austin Stüdyosuna Neler Yaşatmış Neler!

Meğerse Redfall Arkane Austin stüdyosunu oldukça karanlık bir döneme sokmuş. Bloomberg sitesinden Jason Schreier tarafından yayınlanan rapor, yaşanan olayları gün yüzüne çıkarttı.


İlginizi Çekebilir: Redfall, Phil Spencer’ı da Hayal Kırıklığına Uğrattı


Arkane Austin tarafından geliştirilmiş olan Redfall, bu yılın hayal kırıklıklarından birisi olmuştu. Bunda elbette stüdyonun geçmişte bizlerle buluşturduğu birbirinden kaliteli oyunların etkisi de var, ama hiç şüphe yok ki bu oyun kara bir leke olarak kalacak.

Her başarısız oyunun arka planında nelerin yaşandığını merak ederiz ve bunlar da zaman içerisinde farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. Yakın bir zaman önce de Bloomberg sitesinden Jason Schreier tarafından oyun üzerinde çalışmış olan bir düzineden fazla kişi ile görüşmeler sonucunda çıkartılan rapor, Redfall ile ilgili yaşanan geri plandaki fırtınayı da ortaya koydu.

Redfall Arkane Austin Stüdyosunda Kıyameti Kopartmış

Raporda yer alan bilgilere göre, geliştirilme aşamasında yetersiz yönlendirme ve gereğinden fazla kaynak ile personel değişimi yaşanmış. Ne var ki netice olarak karşımıza yine de büyük bütçeli olarak sınıflandırılmış bir oyun ile karşılaşmışız.

Redfall, 2018 yılında stüdyoya çok oyunculu bir oyun olarak tanıtılmış ve geliştirilmesine de bunun sonrasında başlanmış. Ne var ki geliştirilmesine başlanmadan önce, böyle bir oyun üzerinde çalışmayı istemeyen çok sayıda geliştirici de Arkane Austin ile yollarını ayırmış. Hal böyle olunca, ekip de yüzden az kişiye düşmüş. Bunun üstüne bir de Bethesda Softworks şirketinin dış kaynak desteği de beklenen ölçüde olmamış.

Redfall oyununun geliştirilmesi tamamlandıktan sonra, geliştiricilerin büyük bir bölümü stüdyo terk etmişler. Ayrılanların yerine yeni geliştiriciler bulma aşaması da epey sancılı olmuş. Uygun adaylar bulmakta güçlük çekilir iken, verilen maaşlar da beklentilerin altında kalmış. Bundaki en büyük etken ise, potansiyel geliştiricilerin tek oyunculu ve simülasyon oyunları üzerinde çalışmayı istemeleriymiş.

Arkane Austin bu karanlık dönemden geçer iken, ZeniMax Media şirketinin Microsoft tarafından satın alımını bir umut ışığı olarak görmüşler. Öyle ki projenin iptal edilmesi veya sil baştan alınarak tek oyunculu oyun olarak geliştirilmesi beklentisine girilmiş. Ne var ki, sizin de gördüğünüz üzere sonuç ortada ve şimdi de Redfall oyununun olması gereken noktaya gelebilmesi için uğraş veriliyor.

Exit mobile version