Red Dead Redemption 2 Vestigia Modu Yayınlandı

Daha gerçekçi bir deneyim bizleri bekliyor...

Red Dead Redemption 2 Vestigia Modu Yayınlandı

Vahşi Batı temalı oyun için şimdiye kadar olan en kapsamlı mod diyebileceğimiz Red Dead Redemption 2 Vestigia modu, yakın bir zaman önce yayınlandı. Eğer daha gerçekçi bir deneyim arıyorsanız, mutlak suretle denemeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA 4 ve RDR Remastered Projeleri İptal Edilmiş


Mod üreticilerinin hayal güçlerinin sınır tanımadığını biliyoruz. Satışa sunulan oyunlar için yayınlanan modlar ile bunları gayet net bir şekilde görebiliyoruz. Yeni bir bakış açısı kazandıran, halihazırdakini daha da güzelleştiren, başka oyunlardaki karakterlerin davet edildiği ve daha birçok şeyin mümkün olabildiği yüz binlerce içerik seçeneği internette bulabiliyorsunuz. Red Dead Redemption 2 için yayınlanan Vestigia da bunlardan bir yenisi oldu. Elbette Rockstar Games tarafından herhangi bir nedenle engellenmez ise.

Gerçekçiliği Arttıran Red Dead Redemption 2 Vestigia Detayları

no12 isimli mod üreticisinin ve özel bir işbirlikçi ekibin ortaklığında bir yıldan fazla bir süre üzerinde çalışılarak ortaya çıkartılmış olup, ana senaryosunda gördüğümüz dünyayı hava, vahşi yaşam ve yapay zeka karakterlerin davranışlarının bütünüyle revizyondan geçiriliyor. Bu sayede de oyun daha inandırıcı ve gerçekçi hale geliyor.

Buradan indirebileceğiniz mod ile ilgili olarak no12 tarafından verilen detaylara göre, Vestigia kendi içinde modüllere ayrılmış. Bunlardan ilki hava koşulları. Sıcaklık ve yağmurlu ve güneşli hava geçiş sisteminin değiştiriliyor. Sağanak yağmurlar biraz daha uzun sürüyor ve havanın kapanması, sıcaklığın düşmesi ve güneşin yeniden açması daha yavaş gerçekleşiyor. Görsel modül, aynı zamanda havanın hareketine de odaklanıyor. Sis, alçak bulutlar ve kum fırtınaları çok daha detaylı olacak ve zaman döngülerinin değiştirilmesi ile daha uzun sürecekler veya belirli bölgelerde karşılaşacağız.

Modun etki ettiği alanlardan birisi de bitki örtüsü. Ormanlarda artık daha sık çalılık olacak ve arazi Arthur’un varlığına daha fazla reaksiyon gösterecek.
Son modül ise, hiç şüphesiz ki en önemlisi. Yapay zeka karakterlerinin birbirleri ile etkileşime girmelerinin ve konuşmalarının artık daha olası olacağı, kasabalardaki ve şehirlerdeki nüfus artışı sağlanıyor. Haliyle de daha canlı ve gerçekçi bir dünya ile karşılaşacağız. Bunun dışında, vahşi yaşam da revizyondan geçiriliyor. Gökyüzünde daha fazla kuş görecek iken, hayvanlar artık bulunmalarının mantıklı olacağı yerlerde karşımıza çıkacaklar ve tahmin edebileceğiniz üzere avlanmaları da daha kolaylaşacak.

Exit mobile version