Red Dead Redemption 2 Maliyeti Ne Kadar?

Red Dead Redemption 2 Maliyeti

Rockstar Studios tarafından geliştirilen ve Rockstar Games tarafından yayınlanan Red Dead Redemption 2 maliyeti ne kadar? Hadi hep birlikte inceleyelim.


İlginizi Çekebilir: Sony PlayStation Özel Oyunlar Geleneğini Bozuyor mu?


Red Dead Redemption 2 Maliyeti

Rockstar, oldukça yüksek oyun bütçeleri ile tanınan bir şirket. Nitekim Grand Theft Auto V için de geliştirme ve pazarlama için toplam 265.000.000 dolar harcanmıştı.

Peki pek çok detayı ile GTA 5’ten geri kalmayan Red Dead Redemption 2 için ne kadar harcanmış olabilir?

Bu konuda resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak bazı önemli raporlar konu hakkında önemli fikirleri bizlere sunuyor.

Yedi yıl boyunca geliştiricilerden, tasarımcılardan, sanatçılardan, yazarlardan ve daha fazlasından oluşan yaklaşık bin kişilik bir ekiple geliştirilen Red Dead Redemption II, muhtemelen şimdiye kadar çıkış yapan en pahalı oyun olabilir.

Resmi miktarı bulmak çok zor olsa da bazı raporlardan yola çıkarak tahminler bulunuyor.

Red Dead Redemption II için çalışan yıllık çalışan sayısının yaklaşık 1,288 kişi olduğu tahmin ediliyor. Oyun yedi yılda geliştirilmiş olsa da ilk iki yılın planlamalara ayrıldığını ve çok fazla kişiye ihtiyaç duyulmadığını göz önüne alıp beş yıllık düzeyde yaklaşık 6,440 çalışan sonucuna ulaşıyoruz.

Her çalışan için 100,000 dolar / yıl dersek beş yılda çalışanlar için harcanan yaklaşık para 644.000.000 dolar ediyor. Şirketin oyunlarında ortalama 300.000.000 dolar pazarlama bütçesi ayırdığını düşünürsek buradan da toplam 944.000.000 dolar yapım maliyetine ulaşıyoruz.

Zaman zaman uygulanan indirimli fiyatları da göz önüne alırsak şirketin yapım maliyetini karşılamak için 24 milyon kopya satması gerekiyor. Nitekim yapılan açıklamalara göre bu, çoktan geride bırakıldı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version