Rainbow Six Extraction İnceleme

Chimera parazitinin kökünü kurutmaya hazır mısın? REACT ekibine hoş geldin asker!

Rainbow Six Extraction İnceleme

Ubisoft’un en yeni nişancı oyunu Rainbow Six Extraction çıkışını gerçekleştirdi. Rainbow Six’in seçkin Operatörleri artık ortak bir düşmanla yüzleşmek için birleşti: Arkealar olarak bilinen son derece ölümcül bir uzaylı tehdidi insanlığı zora sokmuş durumda! Peki bu konuda ne kadar başarılılar? Rainbow Six Extraction inceleme yazımız ile karşınızdayız.


İlginizi Çekebilir: Riders Republic İnceleme


Rainbow Six Extraction İnceleme

Kısa bir süre önce Rainbow Six Siege spin-off’u Rainbow Six Extraction’ı arkadaşlarımla beraber deneyimleme şansına eriştim. Öncelikle, Rainbow Six Extraction nedir diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Extraction şu anki Rainbow Six Siege evreninde geçen Ubisoft’un en yeni coop odaklı nişancı oyunu. Siege evreninde tanıdığınız ve sevdiğiniz 60 operatörden 18’i Extraction’ın ana temel taşlarını oluşturuyor.

3 kişilik bir ekip olarak, hedefleri tamamlamak ve Arkealar olarak bilinen vahşi uzaylılara karşı savaşmak için bu operatörleri kontrolümüz altına alıyoruz. Extraction tıpkı Rainbow Six Siege yapımında olduğu gibi ekip çalışmasının önemli olduğu bir oyun. Bencilce hareket etmeniz veya cesur davranışlarda bulunmanız hem sizi hem de ekibinizi ölüme sürükleyebileceği için koordineli çalışmanın önemi oldukça büyük.

Parazitlenme Tehlikesi İçerir

Oyunda ilerlemek ve daha derin bölgelere inmek için bölümleri ve görevleri (MMORPG’lerdeki zindanlara benzer) tamamlamanız gerekiyor. 20 Ocak 2022’de PC, PS4, PS5, Xbox One, Series X|S, Amazon Luna ve Google Stadia’da herkes için satın alınabilir olacak olan oyun, Xbox Game Pass’te ilk günden satışa sunulacak. Bu sağlam 3 oyunculu taktiksel eşli birinci şahıs nişancı oyununda hiçbir bölüm aynı hissiyatı oluşturmuyor.

Karantina bölgesinde ne kadar ilerlerseniz o kadar büyük ödüller topluyorsunuz ancak bu derinliğin getirdiği tehlike de büyük oluyor. Ganimetinizi almak için hayatta kalmanız ŞART! Bilgi, iş birliği ve taktiksel yaklaşım, bu ölümcül tehdide karşı en iyi silahlarınız olacak. Coop zombi nişancı türünün büyük hayranı olmamama rağmen oyundan fazlasıyla keyif aldım. Gerçi aldığım bu zevki dostlarıma da borçluyum. Kiminle oynadığınız ve takımın dinamikliği zevk derecenizi direkt olarak etkiliyor.

Sistem Yoğun… Siz En İyisi Yarın Gelin

Ortamların çoğu, dikkat gerektiren dar iç mekanlar olduğundan Siege’dekilere benzer bir dizayna sahip. Arkealar oyuncu hareketliliğini yer yer kısıtlayabiliyor ve genellikle daha gizlilik üzerinde kurulu bir yapıya sahip olduğu düşüncesindeyim. Ayrıca Siege’den farklı olarak, Extraction’ın oynanışı aynı zamanda bir risk ve ödül unsuru üzerine kurulu. Her oyun alanı, artan zorluk seviyelerine sahip.

Bir alt haritayı bitirdikten sonra, şansınızı bir sonraki bölgede denemek istemiyorsanız veya takımınız çok kötü yaralanmışsa, çıkarma talep edebilir ve elinizdeki ödüllerle yetinebilirsiniz. Seçim sizin! Bu kısmen oyuncuya nefes aldıracak bir sistem çünkü Extraction’ın zorluğu, en azından oynadığım bölümlerde, garip bir şekilde bir anda artabiliyor.


İlginizi Çekebilir: Back 4 Blood İnceleme


Her alandaki göreve bağlı olarak, takım arkadaşlarım ve ben ne kadar yetkin olursak olalım, ya sorunsuz bir şekilde üstesinden gelebildik ya da neredeyse yok olmanın eşiğindeydik. Ufak bir dengesizlik durumu mu söz konusu bilmiyorum ama nedense hoşuma gitmedi değil… Hedeflerimize ulaştığımız, odaları temizlediğimiz ve bölüm sonuna farkedilmeden ulaştığımız anlar heyecan vericiydi. Diğer durumlarda, oyun, işleri daha da zorlaştırmak için yapay olarak şişirilmiş hissettiriyor.

Sizi Operatöre Bağlıyorum

Örneğin, bir operatörü düşman bölgesinden kurtarmamız için tüm takım üyelerine farklı farklı iş yükü bindiriyor yapım. Oyunun en zorlayıcı anları operatörleri kurtarmaya çalıştığımız sekanslar. Eğer kullanmakta olduğunuz operatör ölürse, o haritada esir düşüyor ve başka bir operatör ile kaybettiğiniz karakterinizi kurtarmak için sonradan ek bir sefer düzenlemeniz gerekiyor.

Haliyle bu süreçte başka operatörleri de kaybetme riskiniz var. Operatörler ve oynanış üzerinde hakimiyet önemli.

Hepsinde olmasa da birden fazla operatörde uzman olmak önem taşıyor, çünkü kaybedilen her maç can yakıcı kayıplara sebebiyet veriyor. Operatörlerin her biri görünüşte farklı özel yeteneklere sahipken, anlık oynanışta çoğu benzer şekilde oynanış stili sunuyor oyuncuya. Bu oyunu Siege oyuncularına tavsiye edip edemeyeceğimden emin değilim.

Siege’in sonsuz çeşitliliğine alışmış oyuncular için biraz can sıkıcı bir yapıya sahip olabilir Rainbow Six Extraction ancak bilim kurgu sever biriyseniz ve şu sıralar arkadaşlarınızla oynamak için taze bir bir kan arayışındaysanız muhakkak bir şans vermenizi öneririm Extraction’a. Hedefler, düşmanlar, dirilme noktaları ve yayılma gibi dinamik değişkenlere sahip 12 özenle tasarlanmış harita sizleri bekliyor. Gelişen bir uzaylı tehdidiyle mücadele etmek için arkadaşlarınızla birleşme düşüncesi heyecan verici. Gelelim en can alıcı noktaya…

Merak Etmeyin Arkealar Türkçe Bilmiyorlar

Oyun Türkçe! Siege’in Türkiye pazarında iyi bir oyuncu sayısına ulaşmasının ardından bildiğiniz üzere Ubisoft oyunu yerelleştirmiş ve Türkçe dil desteğini bizlerin beğenisine sunmuştu. Rainbow Six Extraction direkt olarak ilk günden Türkçe dil desteği ile geliyor. Buna ek olarak iki arkadaşınızı, oyunu satın almamış olsalar bile, herhangi bir platformdan 14 günlük boyunca sizinle ücretsiz oynamaları için davet edebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Far Cry 6 İnceleme


Tüm ilerlemeler tam sürüm satın alındıktan sonra profile tanımlanmakta ve maceranıza hiç bir veri kaybına uğramadan kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Genel olarak inceleme yazımızı toparlayacak olursak; Extraction’ın Xbox Game Pass’e gelecek olması beni mutlu etti. Bunu tamamen kötü anlamda söylemiyorum çünkü Extraction’ı oynamaktan gerçekten keyif aldım, ancak tekrar oynanabilirliği konusunda bazı soru işaretlerim var. Game Pass ile büyük bir topluluğa kucak açacağı düşüncesindeyim. Peki siz Rainbow Six Extraction inceleme yazımız hakkında ne düşünüyorsunuz?

Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

Rainbow Six Extraction

8 Puan

Şu sıralar arkadaşlarınızla oynamak için taze bir bir kan arayışındaysanız Rainbow Six Extraction'a muhakkak bir şans vermenizi öneririm

ARTILAR

  • Türkçe Dil Desteği
  • Düşman ve Operatör Çeşitliliği
  • 12 Özenle Tasarlanmış Harita
  • Vuruş Hissiyatı Tatmin Edici

EKSİLER

  • Görev Zorluklarının Dengesizliği
  • Animasyon Hataları

Editörün Puanı

  • Editör Puanı 8

Rainbow Six Extraction Fiyatı

En uygun fiyat için pek çok siteden bilgi alıyoruz..

En Uygun Fiyat

₺179
Exit mobile version