Quantic Dream Star Wars Oyunu Mu Geliştiriyor?

Bir Star Wars oyunu da Fransız geliştiriciden gelecek gibi görünüyor.

Görünüşe göre, Quantic Dream Star Wars oyunu üzerinde çalışıyor. Her ne kadar resmi açıklama olmasa da, yapılan paylaşım bunun güçlü bir sinyali oldu. Detaylar ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Ubisoft Açık Dünya Star Wars Oyunu Geliştiriyor


1997 yılında kurulmuş olan Quantic Dream, etkileşimli hikaye anlatımı dendiğinde ilk akla gelen stüdyolardan oluyor. İlk oyununu 1999 yılında The Nomad Souls adı altında satışa sunan geliştiricinin son oyunu ise 2018 yılındaki Detroit: Become Human olmuştu.

Son oyunun üzerinden üç yıl geçmesine rağmen henüz yeni bir oyun duyurmamış olan Fransa menşeli Quantic Dream, bildiğiniz gibi 2019 yılı içerisinde PlayStation platformlarına özel oyun geliştirmekten vazgeçmiş ve çok geçmeden de Heavy Rain, Beyond: Two Souls ve Detroit: Become Human üçlüsünü PC oyuncularıyla da buluşturmuştu.

Son olarak kendi oyunlarını yayınlayacağını da duyuran Fransa menşeli geliştiricinin karşımıza ne ile çıkacağı ise şimdilik merak konusu. Bu bağlamda, yakın bir zaman önce yapılan bir paylaşımın biraz heyecan yarattığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Quantic Dream Star Wars Oyunu Geliştiriyor Olabilir

Bildiğiniz gibi Battlefield ve Call of Duty serisi ile ilgili isabetli sızıntıları ile tanıdığımız Tom Henderson, sektörün saygın isimleri arasında yer alıyor. Kendisi yakın bir zaman önce Twitter hesabı üzerinden, ışın kılıcı montajlanmış bir Detroit: Become Human görseli paylaştı.

Quantic Dream Star Wars

Söz konusu oyun üç yıllık ve bir Star Wars içeriğinin hazırlık aşamasında olması son derece mantık dışı olduğundan dolayı, sosyal medyada dönen dedikodulara göre Quantic Dream bir Star Wars oyunu üzerinde çalışıyormuş gibi görünüyor. Zaten David Cage de son oyun için bir indirilebilir içerik yayınlanmayacağını kesin bir dille onaylamıştı.

Doğrusunu söylemek gerekirse, gerçekten geliştirilme aşamasında olan bir Star Wars oyunu var ise bir hayli ilginç olacağını söyleyebiliriz. Malumunuz, bu stüdyodan çıkan oyunların tamamı seçimlere dayalı olarak ilerliyor ve senaryo gidişatını birçok noktada değiştirerek çok farklı bitişler görebiliyoruz. Böyle bir Star Wars oyununun nasıl bir deneyim yaşatacağını az çok tahmin edebiliriz, ama reelde görmek elbette bir başka olacaktır. Tabii ki yalanlanmaz ise.

Öte yandan, bildiğiniz gibi geliştirilme aşamasında olan farklı farklı Star Wars oyunları da mevcut. Mesela son olarak PlayStation 5 Showcase yayınında duyurulan Knights of the Old Republic Remake. Ayrıca Ubisoft’un üzerinde çalıştığı bir açık dünya oyunu ile TT Games tarafından geliştirilmekte olan Lego Star Wars: The Skywalker Saga’yı da unutmamak lazım. Yani bir Star Wars oyunu bolluğu yaşayacağımız aşikâr. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version