Quantic Dream Artık NetEase’in Oldu!

Çinli şirketin ilk Avrupalı stüdyosu oldu...

Quantic Dream, artık NetEase kanatları altında uçacak. Bu, yirmi beş yıllık stüdyo için yepyeni bir sayfanın açıldığı anlamına geliyor. Konuya ilişkin detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Quantic Dream’in Yayınlayacağı Under the Waves Duyuruldu


Geçmişinde birçok önemli oyun bulunan Quantic Dream, bildiğiniz gibi 2019 yılının başlarında yaptığı açıklama ile NetEase ile el sıkıştıklarını duyurmuştu. Bu bağlamda Çinli teknoloji şirketi geliştirici stüdyonun hisselerinin yarısından azına sahip olmuş iken, Quantic Dream de artık platforma özel oyun geliştirmeyeceğine de resmiyet kazandırmıştı. Zaten kısa bir süre sonrasında da Beyond: Two Souls, Detroit: Become Human ve Heavy Rain de Epic Games Store ve Steam mağazaları üzerinden PC kullanıcılarıyla da buluşmuştu.

Star-Wars-Eclipse-Detaylari-Orta-Cikiyor

NetEase, Quantic Dream ile Avrupa Bölgesine Adım Attı

Bugün ise sürpriz bir açıklama ile NetEase, Paris merkezli stüdyonun hisselerinin tamamını alarak, bütünüyle sahibi olduğunu duyurdu. Satın alım için ödenen tutar açıklanmamış olup, Quantic Dream de Çinli şirketinin Avrupa bölgesindeki ilk stüdyosu olacak.

Anlaşma kapsamında, Fransız geliştirici bağımsız olarak hareket etmeye devam edecek. Yani Çinli şirketin sağlayacağı avantajlardan yararlanır iken yine bütün platformlar için oyun geliştirmeye ve hem kendi hem de üçüncü parti stüdyoların oyunlarını yayınlamaya devam edecek.

Duyuruya ilişkin olarak yayınlanan bir basın bildirisinde konuşan NetEase Üst Yöneticisi ve Müdürü William Ding, Quantic Dream ile ortak vizyon, karşılıklı güven ve saygı çerçevesinde büyümenin yeni bir aşamasına girdikleri için heyecanlı olduklarını dile getirdi. Stüdyonun bütün potansiyelini ortaya çıkartmak için destekleme sözünü tutmaya devam edeceklerini, müthiş yaratıcılık ve olağanüstü hikaye anlatımı odağının Çinli şirketin güçlü tesisleri, kaynakları ve uygulama becerileri ile birleştirdiklerinde sınırsız olanaklar elde edeceklerini de sözlerine ekledi, Ding.

Fransız stüdyoda kurucu, Üst Yönetici ve senarist-yönetmen konumunda bulunan David Cage, bu gelişmenin yirmi beş yıllık tam bağımsızlık sonrası önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi. İnsanlara duygusal seviyede temas eden önemli yapımları yaratmada, grup olarak paylaştıkları vizyonu hızlandırabileceklerini belirten Cage, ellerinden gelenin en iyisini henüz göstermediklerine gerçekten inandığını da söylüyor.

Son olarak, kurucu ortak ve yayıncılık müdürü Guillaume de Fondaumiere ise 2019 yılından bu yana yakından çalışma fırsatı bulduklarını ve aynı görüşte ve birbirleri için tamamlayıcı olduklarını gördüklerini dile getirdi. Satın alımın bu aşamada doğal bir gelişim olduğunu ve üretim ve yayın ekiplerine ihtiyaçları olan her şeyi vererek, stüdyonun gelişimini destekleme adına eşsiz bir fırsat yarattığını da sözlerine ekledi.

Exit mobile version