Quake’in RTX Modunu Denemeyi Unutmayın

Görselliğe çağ atlatılmış!

Quake'in RTX Modunu Denemeyi Unutmayın

Quake’in RTX modu yayınlandı. Eğer önceki DOOM ve Half-Life deneyimlerinden memnun kalmışsanız, bunu da denemenizi önemle tavsiye ediyoruz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Hitman 3 Freelancer Modu Seneye Kaldı


FPS türünün önemli temsilcilerinden olan Quake için RTX modu, Sultim Tsyrendashiev tarafından geliştirildi. Kendisi daha önceden DOOM ve Half-Life için de benzer modlar hazırlamıştı. Görünüşe göre bu klasik oyunun da yalnız kalmış olmasını istememiş olacak ki, kolları sıvamıştı.

Quake’in RTX Modu Yayınlandı

Yayınlandığında, son derece olumlu geri dönüşler alan ilgili modun dileyen herkes tarafından buradan indirebilmesi ve denenebilmesi mümkün oluyor.

vkQuake çalışmaları kapsamında hazırlanmış olan mod, orijinal oyuna oldukça sağlam bir makyaj yapıyor diyebiliriz. Öyle ki görsellik ve ışıklandırma anlamında arşa çıkılan Quake 1: Ray Traced, tam anlamıyla yeni bir oyun gibi hissettiriyor.

Eğer halihazırda Steam mağazasından oyunu almışsanız, 1.0.1 versiyonu indirmeye hazır. Sayfada, hem 1996 yılında çıkmış hem de 2021 yılında yeniden yayınlanmış versiyonu için ayrı ayrı adımlar hazırlanmış. Haliyle, sizdeki hangi versiyonu ise ona uygun adımları takip etmeniz gerekiyor.

Söz konusu ışın izleme modu olduğu için, haliyle en aşağı RTX 2060 ekran kartınızın olması lazım. DLSS 2.0 desteğinden de faydalanılan mod için yayınlanmış olan çıkış fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Sizin de gördüğünüz üzere, Quake 1: Ray Traced ile orijinalinde karanlık ve kasvetli bir atmosfer sunan oyuna görsellik ve ışıklandırma anlamında çağ atlatılması ile canlı hale geldiğini görebiliyoruz. Bu da epey ilginç bir durum. Siz ne dersiniz?

Exit mobile version