Quake Remake Önümüzdeki Hafta Duyurulabilir

Quake: Revitalized Edition ismiyle çıkacağı iddia edilen oyun hakkında ilk bilgiler geldi.

quake remake revitalized edition

Quake: Revitalized Edition ismiyle önümüzdeki hafta Quakecon’da tanıtılması beklenen Quake Remake projesi sızdı. Wolfenstein: The New Order’ı hazırlayan Machine Games tarafından geliştirilen oyunun ayrıntıları henüz muamma.

Quakecon 2021, 19 Ağustos 2021’de düzenlenecek. Her sene Quake hayranlarını bir araya getiren ve markaya yeni eklemeler yapan etkinlik, bu sene farklı tanıtımlara sahne olacak gibi duruyor. Bu yıl, id Software ve Machine Games tarafından düzenlenecek olan etkinlikte Quake’in 25. yılı kutlanacak.

Bildiğiniz üzere Quake ilk olarak 1996 yılında piyasaya sürülmüştü. O zamanların teknolojilerinden sonuna kadar yararlanarak oyunu hazırlayan id Software, FPS dünyasına şekil verecek geliştirmeler yapmıştı.

90’larda video oyunları ile ilgilenen herkesin gönlünde taht kuran Quake, uzun süredir sessizlik içerisindeydi. Daha önce id Software’in Quake 3 üzerinde çalıştığı iddia edilmiş olsa bile henüz yeni oyunla ilgili herhangi bir bilgi gelmemişti.

Quake Remake Projesi Tanıtılmak Üzere

Xboxera isimli internet sitesinin editörleri, Quakecon etkinlik sayfasında ilginç bir detay fark ettiler. Digital Foundry tarafından düzenlenecek olan “Let’s Talk Quake (Hadi Quake Konuşalım)” oturumlarının açıklamalarına göz atan editörler ilginç bir ayrıntıyı gördüler: Açıklamada, “Quake is back (Quake geri döndü)” ve “Revitalized Edition (Canlandırılmış Edisyon)” kelimeleri kullanılmıştı. Linkte de görebileceğiniz gibi Wayback Machine ile açıklamanın olduğu internet sitesi kayıt altına da alınmıştı. Kısaca açıklama gerçekten resmi internet sitesinde kullanılmıştı. Yazılanlardan anlaşılacağı üzere muhtemelen ilk oyunun elden geçirilmiş versiyonu hazırlanıyordu ve Quakecon’da bunun hakkında konuşulacaktı.

Aslında Quake Remastered projesine dair ilk iddia bu değildi. Geçtiğimiz yıl oyunun elden geçirilmiş versiyonunun geliştirdiği iddiaları gelmişti. Machine Games’in oyunu geliştirdiği haberleri sonrasında id Software’den beklenmedik bir hareket gelmişti. Ünlü oyun stüdyosu resmi internet sitesi üzerinden, online elementleri olan Project 2021B başlıklı bir geliştirme haberi vermişti.


İlginizi Çekebilir: 2021’de Çıkacak Tüm Oyunlar 


Ayrıca daha önce Machine Games, Quake’in 20. yılına özel olarak genişleme paketi yayınlamıştı. Yayınlanan genişleme paketinde ilk oyuna yeni bir bölüm eklenmişti.

Tüm bunları birleştirince, elden geçirilmiş bir Quake göreceğimiz neredeyse kesin gibi. Fakat oyunun ne zaman çıkacağı ya da diğer detayları henüz belli değil. Muhtemelen önümüzdeki hafta ilk ve resmi bilgileri alabileceğiz. Doom 3: VR Edition’ın yayın politikasından hatırladığımız üzere id Software, duyurudan hemen sonra oyunu çıkarmıştı.

Exit mobile version