Stok Sorunu Yaşayan PS5, Xbox Series’e Tur Bindirdi!

Bildiğiniz üzere dünya genelinde yeni nesil oyun konsollarına yönelik büyük bir kıtlık var. Hatta garip olacak ama ülkemizdeki her teknoloji perakende mağazasından Xbox Series fışkırırken, yurt dışındaki oyuncular Xbox Series S ya da Xbox Series X bulamıyor.

Tabii işin bir de PlayStation 5 tarafı var. Bu model tıpkı yurt dışında olduğu gibi, ülkemizde de bulunamıyor. O kadar ki, bazıları bu konsolun gerçekten var olup olmadığından emin değil.

Ünlü bir sözün dediği gibi: Veni Vidi Al işte Gitti? Yani geldim gördüm ama satın alamadım.

Bütün bunları bir kenara bırakırsak, PlayStation 5’in neden stok sorunu yaşadığını anlayabileceğimiz bazı verilerle karşı karşıyayız. Buna göre PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital, satışa sunuldukları ilk on hafta içerisinde Xbox Series S ve Xbox Series X modellerine tur bindirdi.

PS5 İlk 10 Haftada Kaç Birim Sattı?

Hemen aşağıdaki grafikte PlayStation 5 ve Xbox Series modellerinin çıkış yaptığı tarihten itibaren ilk on haftaki süreçte kaç birim sattıklarını görebilirsiniz. Ayrıca kıyaslamaya Nintendo Switch de dahil edilmiş durumda.

PlayStation 5 grafiği, standart sürümle birlikte disksiz sürümü de kapsıyor. Xbox Series ise hem Series S’i hem de Series X’i kapsıyor.

VGChartz tarafından oluşturulan bu verilere göre ilk on haftadaki satış miktarları şu şekilde:

Görmüş olduğunuz üzere PS5’in satış miktarları, Xbox Series S’in inanılmaz ucuz yurt dışı fiyatı göz önüne alındığında bile oldukça yüksek bir fark atmış durumda. Bu noktada iki milyon birime yakın, ve hatta daha fazla, bir fark görüyoruz.

Nitekim Xbox Series X’in ve Xbox Series S’in ilk on haftadaki satış miktarı, Nintendo Switch’in ilk on haftadaki satış miktarının dahi gerisinde kalmış durumda.


Peki siz bu veriler hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version