PS5 Türkiye Fiyatı Belli Oldu İddiası (Güncelleme)

PS5 Türkiye fiyatı belli oldu mu?

PS5 Türkiye fiyatı ile ilgili bugün ciddi bir iddia ortaya çıktı. Posta Gazetesi, bir perakende satış mağazasının iç sisteminden aldığını söylediği görüntüyle yeni konsolun satış fiyatının görüldüğünü söyledi.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, yakın zaman önce yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 ile oyuncuların karşısına çıkmıştı. PS4’e göre birçok üstün özelliği bulunan yeni konsol, herkes tarafından dört gözle beklenir olmuştu. Türkiye’deki oyuncuların tek sorusu ise konsolun fiyatının ne olacağıydı.


İlginizi çekebilir: PlayStation 5 ve Xbox Series X Karşılaştırması


Üst üste gelen yeni vergiler ve son olarak oyun konsollarına özel getirilen ek vergi yükü sonrasında, yeni nesil konsolun fiyatının oldukça yüksek olacağı bilinenler arasındaydı. Sony Türkiye’den henüz konu hakkında resmi açıklama gelmezken, bugün oldukça ilginç bir detay gün yüzüne çıktı.

ps5 türkiye fiyatı belli oldu

PS5 Türkiye Fiyatı Belli Oldu mu?

Posta Gazetesi üzerinde bugün yayınlanan haberde, PlayStation 5 Türkiye fiyatı hakkında önemli detaylar yer aldı. Onur Binay tarafından elde edilen bilgilere göre Sony Türkiye, perakende satış yapan mağazalara konsol hakkında çeşitli bilgiler göndermeye başladı. Bu bilgiler ışığında stok takip programlarında güncellemeler yapmaya başlayan ismi belirsiz bir mağazanın programından bir ekran görüntüsüne ulaşıldı.

Gazetede yayınlanan ve hemen yukarıda görebileceğiniz bilgilerde konsolun fiyatı da girilmişti. Ekran görüntüsüne göre PlayStation 5 Türkiye fiyatı, 7.999TL olarak belirlenmişti.

Haberde şu ibarelere yer verildi: “Bir teknoloji mağazası zincirinden edindiğimiz stok görüntüsüne göre PlayStation 5’in Türkiye fiyatı 7.999 bin TL olacak. Bunun stok bilgisi olduğunu ve kesin olarak cihazın bu fiyattan Türkiye’de satışa çıkmayabileceğini belirtelim. Bildiğiniz üzere konsolun iki farklı sürümü olacak. Birinde CD sürücüsü yer alacak, diğerinde ise bu olmayacak oyunlar ve içerikler sadece dijital olarak kaydedilecek. Bu fiyatın da CD sürücülü model için başlangıç fiyatı olduğunu düşünüyoruz.”

Bildiğiniz üzere PS5 iki farklı sürümle karşımıza çıkacaktı. Bir sürümde disk okuyucu yer alırken, fiyatının daha ucuz olması beklenen ikinci sürümde ise disk okuyucu yer almayacaktı. Stok programından alındığı söylenen fiyatın hangi versiyona ait olduğu ise aktarılmadı.

Güncelleme: Hemen yukarıda yer alan Posta Gazetesi görselinin ardından bugün itibarıyla Vatan Bilgisayar mobil uygulamasında PS5 yanlışlıkla listelendi. Uygulamaya girenler yeni konsolun detaylarına ve fiyatına ulaşma şansı yakaladılar. Vatan Bilgisayar’da da konsolun fiyatı 7.999TL olarak girilmişti. Ekran görüntüsü ise aşağıdaki gibi oldu.

Ekran Görüntüsü PlayStation 5 Türkiye Fiyatını Gösteriyor mu?

PlayStation 5’in çıkacağı ve çıkış tarihinin sonbahar aylarında olacağı artık sır değil. Bu sebeple birçok ulusal ve uluslararası mağaza, stoklarına PS5 ve Xbox Series X eklemeye başladılar. Özellikle Amazon’da birçok kere bu sayfalar herkesin kullanımına açıldı.

Türkiye’deki mağazaların stoklarını bu yönde güncellemeleri ise oldukça olası. Kısaca ortaya çıkan bu görsel yüksek ihtimalle gerçektir. Buna rağmen fiyat konusunda aynısını söylemek mümkün değil. Böylesine stok programlarında her ürün için bir fiyat girilmesi gerektiğinden, fiyat rastgele girilmiş olabilir. Daha doğrusu stok eklemesi yapabilmek adına fiyat, stoğu giren kişi tarafından belirlenmiş olabilir. Tam tersi küçük bir ihtimal de olsa bu fiyat Sony’den gelmiş de olabilir.

Sony Türkiye’den yapılacak resmi açıklamaya kadar fiyat konusu belirsizliğini korumaya devam edecek. Fakat Posta’nın ele geçirdiği görsel, bugüne kadar ki en güçlü iddia gibi duruyor.

Sizce PlayStation 5 Türkiye fiyatı ne olacak? 

Hemen aşağıdaki ankete oy vererek, sizin beklentinizi bizlere ulaştırabilirsiniz.

Exit mobile version