PS5 Tasarımı Gösterildi!

PS5 tasarımı en sonunda gün yüzüne çıktı.

PS5 tasarımı en sonunda gün yüzüne çıktı. 11 Haziran itibarıyla başlayan PlayStation 5 sunumu sırasında Sony, yeni tasarımı gözler önüne serdi.

Japonya merkezli teknoloji devinin yeni oyun konsolunun tasarımı, uzun süredir sır gibi saklanıyordu. Rakibi Xbox, yeni konsolunu uzun zaman önce beğeniye sunarken, Sony tarafı sessiz kalmayı seçmişti. Bugün itibarıyla gerçekleşen PS5 sunumu sırasında, konsolun tasarımı da bizlerle buluştu.

Sony’nin yapacağı PlayStation 5 sunumu, merakla beklenen etkinliklerin başında geliyordu. İlk olarak 4 Haziran’da düzenleneceği duyurulan tanıtım, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan sokak olayları sonrasında ertelenmişti. Sony, yeni tarih olarak 11 Haziran’ı seçmişti.

11 Haziran TSİ 23.00’da düzenlenen sunum ile birlikte konsola gelecek oyunların yanı sıra PlayStation 5 tasarımı ilk defa gözler önüne serildi.


İlginizi çekebilir: PlayStation 5 Teknik Özellikleri


PS5 tasarımı en sonunda gösterildi

Sony, geçtiğimiz aylarda düzenlediği teknik detaylar sunumunda, konsolun donanımını anlatmıştı. Bu sunum sırasında yeni nesil oyun kontrol cihazı DualSense merak edenlerle paylaşılmıştı. DualSense tasarımının ardından konsolun da gösterileceği söylenirken, beklentiler boşa çıkmıştı.

Şirketin tasarımı göstermekte gecikmesi, birçok spekülasyonu beraberinde getirirken, en sonunda yeni tasarımı gördük. Hemen yukarıda yer alan görselde gördüğünüz gibi önceki nesilden çok farklı bir tasarım anlayışının benimsendiği hemen göze çarpıyordu.

Daha fütüristik bir PlayStation 5 tasarımı ile karşımıza çıkan Sony, aynı zamanda iki farklı versiyon da tanıttı. Konsolun hem Blu-Ray okuyuculu hem de dijital versiyonunun piyasaya sürüleceği dile getirildi. Disklere ihtiyacın iyice azaldığı bugünlerde, iki farklı versiyon için iki farklı tasarım da hazırlanmıştı.

PS5 isminden ileri gelen ve Roma rakamı ile V şekline benzeyen bir anlayışı benimsediği görülen Sony, olumlu tepkiler aldı.


İlginizi çekebilir: PS5 için çıkacak oyunlar listesi


ps5 tasarimi 1 digital edition

PlayStation 5 tasarımını beğendiniz mi?

Hemen aşağıda yer alan oylamadan bizlere fikirlerinizi iletmeyi unutmayın! Turuncu Levye ekibi olarak ikiye bölünmüş durumdayız. Bir kısmımız tasarıma aşık olduğunu dile getirirken, bir tarafta ise çok kötü bir tasarım yapıldığı söyleniyor.

Ankette oy vererek, konsolun tasarımına dair fikirlerinizi bize iletebilirsiniz. Ayrıca haberin hemen altında yer alan yorum bölümünde, tasarımı neden beğendiğinizi ya da beğenmediğinizi ayrıntılı olarak açıklamanız mümkün.

Exit mobile version