PS5 Tanıtım Tarihi Ortaya Çıkmış Olabilir

PS5 tanıtım tarihi artık açıklanmalı...

PS5 tanıtım tarihi hakkında yeni bilgiler verildi. Sony henüz yeni nesil konsolunu göstereceği tarihi resmi olarak açıklamazken, sektörün içinde yer alan isimlerden konu hakkında daha net bilgiler gelmeye başladı. Elde ettiğimiz ilk bilgilerden sonra tanıtım etkinliğinden neler beklediğimizi ise hemen yukarıdaki videoda konuştuk!

Yeni konsollara dair bilgilerin yavaş yavaş gelmeye başladığı şu günlerde, Sony’den hamle bekler olmuştuk. Mart ayında düzenlediği toplantı ile PS5 teknik özellikleri paylaşımını yapan şirket, ardından DualSense özellikleri açıklaması ile karşımıza çıkmıştı. Teknik özellikler açıklanırken, sadece donanımsal detaylardan bahsedilmiş, konsolun kendisi dahi gösterilmemişti.

Dün yapılan Inside Xbox yayını ile Microsoft, Xbox Series X tarafında çalışan ilk oyunları göstermeye başlamıştı. Buna rağmen Sony, henüz konsolun kendisini bile oyuncularla paylaşmadı. Hal böyleyken, oyun tanıtımının daha ileri bir tarihte yapılacağı, artık kesinleşmişti.

Sektörün içinden haberler yapan uzmanlar ise tanıtım tarihine dair artık daha net konuşmaya başladılar. Sony’nin yakın zaman sonra bir tanıtım toplantısı düzenleyeceğine kesin gözüyle bakılırken, tarihe dair ilk tahminler veya duyumlar gelmeye başladı.


İlginizi çekebilir: PlayStation 5’e çıkacak oyunlar listesi


PS5 tanıtım tarihi resmleşti

Sony yaptığı resmi açıklama ile PlayStation 5 resmi tanıtım tarihi detayını en sonunda paylaştı. Yapılan açıklama ile 4 Haziran 2020 tarihinde konsolun gösterileceği söylendi.

Daha önce hemen aşağıda gördüğünüz çizginin altında yer alan bilgilerden de okuyabileceğiniz gibi kimi söylentiler vardı. Birçok farklı kaynak 3 ya da 4 Haziran tarihinde sunumun yapılacağını söylüyorlardı.

Yapılan resmi açıklama sonrasında tarihin 4 Haziran olduğu gün yüzüne çıkmış oldu. Sunumla ilgili detayları ise PS5 tanıtımı başlıklı haberimiz üzerinden okuyabilirsiniz.


Press Start Podcast isimli programa katılan Bloomberg’den Jason Schreier, Sony’nin planlarına dair son duyumlarını aktardı. Oyun şirketleriyle arasının çok iyi olduğunu bildiğimiz Schreier, Sony’nin PlayStation 5 tanıtım tarihi olarak haziran ayının başını ya da ortasını seçtiğini dile getirdi. Halihazırda devam eden pandemi günlerinin bu planı değiştirme ihtimali olduğunun altını çizen ünlü isim, şimdilik böyle bir değişiklik haberinin kendisine ulaşmadığını aktardı.

Aslında bu bilgiyi ilk duyuşumuz değildi: Mayıs ayının başında GamesBeat’ten Jeffrey Grubb, tanıtım tarihi olarak 4 Haziran 2020 seçildiğini aktarmıştı. Hatta bundan çok önce bir yayının yapılma ihtimali olduğunu da haberinde bizlere aktarmıştı.

28 Mayıs itibarıyla ortaya çıkan yeni haberler ise ABD’nin önemli ekonomi kaynaklarından Bloomberg’ten geldi. Bloomberg, Sony’de çalışan kişilere dayandırdığı haberlerde PlayStation 5 tanıtım tarihi konusunda yeni bilgileri verdi. Habere göre 3 Haziran 2020 itibarıyla tanıtım etkinliği internet üzerinden yapılacak. Henüz Sony tarafından 3 ya da 4 Haziran tarihine dair açıklama gelmedi.

PS5 tanıtımı neden gecikti?

PlayStation 5 tanıtım tarihi üzerinde yaşanan gecikmenin, pandemi sebebiyle yaşandığı biliniyordu. Sony, salgın öncesinde yaptığı bütün tanıtım planlarını tekrar elden geçirmek zorunda kalmış ve yeniden planlama sürecine girmişti.

Tanıtımların tekrar planlanmasının yanı sıra üretim konusunda da sıkıntılar olduğu gün yüzüne çıkmıştı. Hem Microsoft hem de Sony, yeni konsollarının üretimlerini salgın sebebiyle yavaşlatmak zorunda kalmışlardı. Bu sebeple 2020 tatil döneminde yeterli konsolun hazır olmama ihtimali bulunuyordu. Bu detay da iki şirketi, çıkış tarihi erteleme konusunda düşünmeye itiyordu.

Yaşanan sıkıntılara rağmen Microsoft, bu sefer daha güçlü girdiği konsol yarışında geriye düşmemek adına harekete geçmiş ve tanıtım faaliyetlerini başlatmıştı. Bu hamleden sonra Sony’nin de çok geç kalmadan bombalarını patlatacağı konuşulanlar arasında yerini almıştı.

Exit mobile version