PS5 ve PS4 Güncel Satış Rakamları Belli Oldu

PlayStation 5 satışları beklenenden uzak kaldı...

Yapılan yeni finansal konferans ile Sony, PS5 ve PS4 güncel satış rakamları için detaylı açıklamalarda bulundu. Bakalım Japon teknoloji devinin güncel konsollarının, PlayStation Plus abone ve yazılım satış rakamları ne olmuş? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation’ın Yeni Satın Alımı Warner Bros. Oyun Bölümü Olabilirmiş


Japon teknoloji devi, PlayStation 5 konsolunu 2020 yılının Kasım ayı içerisinde satışa sunmuştu. Bildiğiniz gibi dünya genelinde yaşanan bileşen sorunu nedeniyle talebe yetişememekte güçlük çekiliyor. Tabii ki bunların üstüne, satışa sunulan modellerin kısa sürede kara borsaya düşmesini de unutmamak lazım. Haliyle bu da çoğu oyuncunun PlayStation 5 konsoluna ya hiç ulaşamaması ya da normalinden çok daha yüksek bir fiyata ulaşabilmesi anlamına geliyor.

PlayStation 4

PS5 ve PS4 Güncel Satış Rakamları Ne Kadar Oldu?

Her ne kadar dünya genelindeki stok sorunu devam ediyor olsa da Sony, PlayStation 5 satışlarına devam ediyor. Ne var ki bu satışların dünya genelinde 19.3 milyon olması ile beklenen seviyeden uzak olduğunu söyleyebiliyoruz. PlayStation 4 satışları ise 117.2 milyon adedi bulmuş.

Japon teknoloji tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda, 31 Mart 2022 tarihinde biten son çeyreğe iki milyon kadar PlayStation 5 ve yüz bin civarı PlayStation 4 satışı gerçekleştirilmiş. Geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, mevcut nesil konsolun satışlarının 1.3 milyon ve PlayStation 4 satışlarının ise dokuz yüz bin civarı daha az olduğunu görebiliyoruz.

Sony tarafından verilen diğer istatistiklere göre, PlayStation Plus abonelerinin sayısı 31 Mart 2022 itibarıyla 47.4 milyonu bulmuş. 31 Mart 2021 itibarıyla bu sayının 47.6 milyon olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, bir miktar azalmanın olduğunu dikkat çekiyor.

Yazılım tarafında ise PlayStation 4 ve PlayStation 5 kapsamındaki satışların geride bıraktığımız finansal yılın son çeyreğinde 70.5 milyon birime ulaşmış olduğu söyleniyor. Bir önceki finansal yılın son çeyreğinde bu rakamın 61.4 milyon olması, 9.1 milyonluk bir artışa işaret ediyor. Bu rakamın, geçtiğimiz yılın finansal yılından bu yılınkine kadar olan zamanda 6.6 milyon artış gerçekleştirmesi ile ulaştığı 14.5 milyonunu birinci parti oyunlar oluşturuyor. Yazılım satışlarının % 71 kadarını ise dijital indirmeler oluşturuyor. Bir önceki yıl bu oran % 79 civarındaymış.

Exit mobile version