PS5 Pro Modelinin Çıkış Zamanı Belli Oldu Gibi

Gözler Sony'de...

Her ne kadar şimdilik Sony tarafından yapılan resmi bir açıklama olmasa da, son söylemler ışığında PS5 Pro modelinin çıkış zamanı belli olmuş olabilir. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PS5 ve Switch İçin de Yayınlanacak Xbox Oyunları Belli Oldu


Bildiğiniz gibi PlayStation 5 için çıkması beklenen bir Pro model, uzun zamandır merak konusuydu. Standart modelin çıkışından önce dahi lafının edilmeye başlandığı PS5 Pro için bu zamana kadar pek çok iddia ortaya atılmış, bir o kadar da sızıntı ve söylenti ile karşılaşmıştık. Ne var ki geçtiğimiz aylarda Slim modeli satışa sunan Sony, şimdilik herhangi bir yorumda bulunmuş değil.

PS5 Pro Modelinin Çıkış Zamanı İçin Ne Deniyor?

Hatırlayacağınız üzere PS4 Pro, standart modelin çıkışından üç yıl sonra ve Slim ile aynı zamanlarda satışa sunulmuştu. Sektörün önde gelen analistleri, benzer bir hamlenin PS5 Pro için de yapılacağını tahmin ediyorlar.

playstation-5-pro-cikis-tarihi

CNBC sitesinde yer alan ve güvenilir kaynaklar tarafından aktarıldığı söylenen bilgiler ile hazırlanan habere göre Japon teknoloji devi, gelişmiş PS5 modelini 2024 yılının ikinci yarısında satışa sunmaya hazırlanıyormuş. Konu ile ilgili herhangi bir resmi teyit veya yalanlama gelmediği için, doğru çıkıp çıkmama ihtimali % 50.

Ne var ki şöyle bir ihtimal de söz konusu: Bildiğiniz gibi GTA 6 oyunu 2025 yılında satışa sunulacak. Elbette bir erteleme olmaz ise. Buna karşılık olarak Japon teknoloji devi, oyuncuların yeni GTA’yı daha yüksek performans ile oynamalarını sağlayacak gelişmiş modeli oyunun çıkışı öncesinde satışa sunmayı hedefliyor olabilir.

Kantan Games Üst Yöneticisi Serkan Toto da “Oyun sektöründe Sony’nin 2024’ün ikinci yarısında bir PS5 Pro lansmanına hazırlandığına dair geniş bir fikir birliği var.” yorumunda bulundu. Elbette tüm bunların ne kadar doğru çıkacağını da Japon teknoloji devi tarafından yapılacak olan açıklama ile göreceğiz.

Exit mobile version