PS5 Kullanıcı Arayüzü Sızdırılmış Olabilir

PlayStation 5 menüsünün neye benzeyeceğini görmüş olabiliriz. Bakalım ne kadar doğru!

PlayStation 5 çıkış tarihi her geçen gün biraz daha yaklaşırken, konsol hakkında yeni bilgiler geliyor. Bugün yayınlanan haberlerde PS5 kullanıcı arayüzü ya da menüsü sızdırıldı. Her ne kadar güven vermeyen bir görüntü de olsa, birçok uzman görüntünün doğru olabileceğini söyledi.

Slashleaks isimli internet sitesine geçtiğimiz gün John Titor takma isimli bir kullanıcı, yeni görüntü ekledi. PS5 kullanıcı arayüzü olarak eklediği görüntünün, yeni konsola ait olduğunu dile getirdi.

John Titor, yayınladığı fotoğraftaki görüntülerin gerçek olduğunu ve menünün son halini gösterdiğini ısrarla belirtti. Genuine UI adı verilen bu arayüzün, son kullanıcıya ulaşacak PS5 menüsü olduğu verilen bilgiler arasındaydı.

ps5-arayüzü-sızıntı-görsel

PS5 kullanıcı arayüzü yenilik getirmeyebilir

Yayınlanan görselin bir cep telefonu ile çekildiği aşikardı. Yine de bütün ekranı göstermemesi ve konsolun görünmemesi, görsel hakkında birçok soru işareti doğurdu.

Sızdırılan fotoğrafa baktığımızda, PS4 ile aralarında çok büyük farklar olmadığı görülebiliyordu. Bir önceki tasarıma çok benzer bir tasarım kullanılmıştı ve ön yüklü gelen uygulamalar da benzerlik gösteriyordu: PlayStation Store, PlayStation Now, İnternet Tarayıcısı, Ekran Görüntüsü Galerisi.

PS4’te yer almayıp PS5’te yer alan PlayStation Now detayı (PS4’te ön yüklü gelmiyordu) görselin yeni konsola ait olabileceğinin ilk sinyali olarak algılandı. Buna rağmen PS4’e de PS Now kurulabildiğinden, soru işaretleri giderilemedi.


Ana Konu: PlayStation 5 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi


Slashleaks internet sitesindeki birçok kullanıcı, paylaşılan görselin PS4’e ait olduğunda ısrarcıydı. Yeni bir tema ile PS4’teki oyunların silinmesi sonrasında bu ekran görüntüsü ortaya çıkmıştı. Böyle olsa dahi PS4’te paylaşılan görseldekine benzer bir tema bulunmuyordu.

Tüm bunların yanı sıra Sony tasarım ekibinin, tutan tasarımlarda radikal değişiklikler yapmama kararı hemen akıllara geldi. Yani Sony, bir tasarımı sevildiyse bunu son ana kadar değiştirmiyordu. Ayrıca kullanılan renkler de Sony’nin tonlarına bir hayli yakındı.

Buna rağmen menünün altında yer alan cafcaflı turkuaz renkler, Sony’nin PlayStation markası ile bugüne kadar tercih ettiği renklere pek benzemiyordu.

Kısaca biz görselin doğruluğundan emin olamadık. Hemen aşağıda yer alan ankette oy vererek, fotoğrafın doğruluğuna olan fikrinizi belirtebiliriz. Daha ayrıntılı açıklamalarınızı ise yorumlar bölmesinde yaparsanız, konuyu etraflıca tartışabiliriz. Takipte kalın!

Exit mobile version