PS5 Kontrolcüsü DualSense ile Yağmur Damlalarını Bile Hissedin!

Heyecan git gide yükseliyor...

Thomas Was Alone ve John Wick Hax oyunlarının geliştiricilerinden Mike Bithell, DualSense hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mike Bithell’a göre DualSense ile yağmur damlalarını bile hissedebileceğiz! İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: En Güzel DualSense Tasarımları!


DualSense ile Hissetmenin Gücü

Oyun geliştiricisi Mike Bithell, DualSense’in demolarından birine sahip olduğunu açıkladı. Unreal Engine 5’in vaat ettiği yeni ses sistemini ve DualSense’in sunduğu Tempest Engine’i birlikte denediğini açıklayan Bithell sonucun oldukça etkileyici olduğunu açıkladı.

PlayStation 5’in oyun kontrolcüsü DualSense’in dokunsal geri bildirim özelliği yağmur yağışını hissetmemizi sağlayacak. Örneğin bir fırtınada bireysel yağmur damlaları sesini simüle etmek için DuelSense’in Tempest Engine özelliğinden yararlanacak ve neredeyse her damlasını hissedeceğiz.

Bu açılamadan yaptığımız çıkarımlar ile PS5’in en büyük ayrıcalıklarından birisi şüphesiz yüksek hassaslığa sahip ses duyusu olacak. Sony, daha önce DualSense’in çamurda yürüme hissini hissedebileceğimizi açıklamıştı. DualSense demosuna sahip olan geliştiricilerin belirttiklerine göre, L2 ve R2 tuşları anlık olarak kullanıcıya geri tepkime verecek. Bu durumda oyun içindeki hissiyatı maksimum seviyeye çıkartacak.

Bağlantı Yapısı

Gene gözümüze gözümüze sokulan ancak ayrıntılı olarak dikkat çekmediğimiz bir noktaya değineceğim şimdi. Bağlantı için kullanacağımız yeni teknoloji. DualShock 4’ten de alışık olduğumuz şarj girişi yeni kontrolcüde USB Type-C kullanılıyor olacak. Peki bu ne işe yarıyor?

DualSense

USB Type-C, bir önceki bağlantı seçeneğine göre 4 ila 40 kat arası daha hızlı bir aktarım hızı ve güç transferi sağlıyor. Ayrıca kontrolcüye takacağınız kablo ucunun hangi yönden taktığınızın da bir önemi kalmayacak. Yani bağlantı noktasına bakmadan şarj kablosu takmak daha kolay bir hale gelecek.

Ayrıca bu hızlı aktarım ve güç geliştirmesi, kolun çok daha hızlı ve stabil şarj olmasına sebep olacaktır. Sony bu konuda gayet mantıklı bir tercih yapmış. Sonuç olarak yeni teknolojilere her zaman kapımız açık.

Genel Özellikler

Dokunsal Geri Bildirim: DualSense’in en heyecan verici özelliklerinden bir tanesi, kolun arka kısmında yer alan tuşlara daha fazla hissiyat yüklenmesi oldu. Bu özellik sayesinde oyuncuların çamurlu yollarda giderken ya da bir oku fırlatırken, tuşlardan geri bildirim alacakları ve anı daha fazla yaşayacakları belirtildi.

Yönler Değişti: R1, R2, L1 ve L2 tuşlarının duruş şekilleri, DualShock 4’e göre biraz daha eğimli tasarlandı ve böylece ele daha rahat oturmaları sağlandı.

Batarya Süresi: DualShock 4’te oldukça iyi olan şarj süresi, DualSense ile bir adım daha ileriye taşındı ve daha uzun oynanış ömrü vaat edildi.

Create Tuşu: DualShock 4 üzerinde yer alan ve sol tarafta bulunan Share tuşu yerine, Create adı verilen tuş geldi. Bu tuşla birlikte paylaşımların daha yaratıcı şekilde yapılmasının önünün açılacağı vaat edildi.

Dahili Mikrofon: DualShock 4’ün yanına küçük bir kulaklık sıkıştıran Sony, bu sefer mikrofonu direkt olarak kolun içerisine yerleştirdi. Joystick’lerin arasına yerleştirilen tuşla birlikte bu mikrofonun anlık olarak kapatılıp, açılabileceğini belirtti.


İlginizi Çekebilir: DualSense Fiyatı Sızdırıldı! İşte Cep Yakan Fiyat


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

 

 

 

 

Exit mobile version