PS5 Etkinliğinde Gösterilen Tüm Oyunlar!

PS5 etkinliği kapsamında gösterilen tüm oyunları bir araya getirdik.

PlayStation 5 Etkinliği

Büyük bir heyecanla beklenen PlayStation 5 etkinliği en sonunda gerçekleştirildi. Birçok oyun fuarının ertelenmesinden sonra oyun tanıtımları, online etkinliklere kaymıştı. Bunlar arasında en büyüklerden bir tanesi olan PlayStation 5 sunumunu ise bu yazımızda bir araya getirdik.

Yeni nesil konsola dair merak edilen bilgilerin verildiği yayın esnasında birçok yeni oyunun duyurusu yapıldı. Buna ek olarak sunum esnasında konsolun kendisini de ilk defa görme şansı elde ettik. Peki sunum esnasında hangi oyunların duyuruları gerçekleştirildi? İşte PS5 etkinliği kapsamında gösterilen tüm oyunlar!


İlginizi Çekebilir: Summer of Gaming İlk Yayınında Gösterilen Oyunlar!


PlayStation 5 Etkinliğinde Hangi Oyunlar Duyuruldu? 

Yayın boyunca birçok yeni PlayStation özel oyununa bakış atma imkanımız oldu. Bunlar arasında Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Horizon Zero Dawn 2: Forbidden West, Resident Evil: Village, Ratchet and Clank: Rift Apart ve Demon’s Souls Remake gibi önemli yapımlar da yer alıyor.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Yayıncı Sony Interactive Entertainment ve Insomniac Games tarafından geliştirilen Marvel’s Spider-Man: Miles Morales PlayStation 5 için duyuruldu. Noel döneminde çıkışını gerçekleştirecek olan oyun serinin devamı niteliğinde olmayacak. Ara oyun mantığında ele alınan Miles Morales, oyuncuları serinin ikinci oyununa Marvel’s Spider-Man 2’ye hazırlayacak.

Deathloop

Bethesda Softworks ve Arkane Studios ortaklığında geliştirilen birinci şahıs aksiyon macera oyunu Deathloop’tan ilk oynanış videosu geldi. Deathloop, oyuncuları iki sıra dışı suikastçı arasındaki ezeli mücadeleyi, yasa tanımayan Blackreef adasına taşıyor. Adanın dört bir yanındaki hedefleri avlayarak bu döngüye son noktayı koymaya çalışacağız. Oyun noel döneminde PlayStation 5 ve PC için çıkışını gerçekleştirmiş olacak.

Gran Turismo 7

Nihayet, yaklaşık bir yıl süren sızıntılardan sonra, Polyphony Digital Gran Turismo 7’yi duyurdu. Ve beklendiği gibi oyun PlayStation 5’e özel olarak geliyor. Şu andan itibaren, Sony’nin yeni platformuna tam olarak ne zaman çıkışını gerçekleştireceğine dair hiçbir detay paylaşılmadı. Yayınlanan fragmana yukarıdaki oynatıcıdan ulaşabilirsiniz.

Ratchet and Clank: Rift Apart

Ratchet and Clank, Insomniac Games’in sevilen serilerinden biri. Serinin bir sonraki bölümü olan Ratchet and Clank: Rift Apart’ta boyutlararası bir maceraya çıkıyor olacağız. İlk oyuna nazaran yeni oyun grafiksel ve oynanış anlamında daha gelişmiş duruyor. PlayStation 5’in SSD teknolojisini en iyi kullanan yapımlardan biri olarak nitelendirildiğini de şimdiden söylemeden es geçmeyelim.

Project Athia

Square Enix ve Luminous Productions ortaklığında geliştirilen aksiyon macera oyunu Project Athia, PlayStation 5 ve PC platformları için duyuruldu. Oyun konsol tarafında sadece PlayStation 5’e özel olarak satışa sunulacak. Henüz oynanış veya hikaye hakkında detay paylaşılmış değil. Yayınlanan tanıtım fragmanına yukarıdaki oynatıcıdan ulaşabilirsiniz.

Returnal

PlayStation Studios ailesi yeni geliştirici stüdyolar ile genişlemeye devam ediyor. Sony Interactive Entertainment ve geliştirici Housemarque Returnal’ı resmi olarak duyurdu. Oyun beklenen duyurular arasında olmadığı için herkese sürpriz oldu. Tanıtım videosunda her gün nasıl öldüğünü anlatan karakterimiz, her yaşama geri döndüğünde gezegen üzerinde olan değişikliklere dikkat çekiyor. Henüz çıkış tarihi belli olmayan yapımın oldukça ilginç bir konsepte sahip olduğunu da belirtmeden geçmek istemeyiz.

GhostWire: Tokyo

Bethesda Softworks ve geliştirici Tango GameWorks ortaklığında geliştirilen aksiyon macera oyunu GhostWire: Tokyo’dan ilk oynanış videosu geldi. Garip bir şekilde gerçekleşen kaybolmaların Tokyo nüfusunu vurmasından sonra, bu olayın kaynağını ortaya çıkarmak ve şehri kötülükten temizlemek bize kaldı. Spektral yetenekler ile donanmış bir şekilde komplo teorilerini çözecek olduğumuz oyun, 2021’de PlayStation 5 ve PC için çıkışını gerçekleştirecek.

Hitman 3

Serinin son ve yeni oyununda Ajan 47 kariyerinin en önemli kontratında eski dostu Lucas Grey ile güçlerini birleştiriyor. Providence şirketinin ortaklarını ortadan kaldırmak üzere kurulan olan hikaye, serinin diğer oyunlarında olduğu gibi içerisinde altı farklı harita içerecek. Hitman 3, PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One ve PC için Ocak 2021’de çıkacak.

Demon’s Souls Remake

Bluepoint Games ile SIE Japan Studio ortaklığında tekrar elden geçirilen aksiyon RPG oyunu Demon’s Souls Remake duyuruldu. 2009 yılında PlayStation 3’e özel olarak satış sunulan yapım, gelişmiş görseller ve şaşırtıcı performansla oyunculara servis edilecek. Çıkış tarihi henüz netlik kazanmış değil.

Resident Evil Village

Resident Evil 7’de yaşanan olayların ardından Ethan Winters, eşi Mia ile yeni bir hayat kurarlar. Olaylar Chris Redfield’ın ansızın ortaya çıkarak Ethan Winters’ı yeni bir kabusun içine sürüklemesiyle başlıyor. Resident Evil Village PlayStation 5, Xbox Series X ve PC için 2021’de satışa sunulacak. Oyun 7’den de aşina olduğumuz RE Engine oyun motoru ile geliştirilmekte.

Godfall

Gearbox Publishing ve Counterplay Games ortaklığında geliştirilen üçüncü şahıs aksiyon loot oyunu Godfall’dan yeni oynanış fragmanı paylaşıldı. Game Awards 2019 sırasında duyurulan aksiyon, RPG ve CO-OP oynanışı ile dikkatleri çeken oyun; Destiny ve Division benzeri ‘Looter Shooter’ bir oyun olarak noel döneminde PlayStation 5 ve PC için çıkacak.

Pragmata

Capcom tarafından geliştirilen Pragmata, PlayStation 5, Xbox Series X ve PC için duyuruldu. Belirtilene göre Pragmata yeni nesil konsolların gücüyle oyuncuları unutulmaz bir maceraya sürükleyecek. Oyun 2022 yılı içerisinde satışa sunulacak.

Horizon: Forbidden West

Sony Interactive Entertainment ve Guerrilla Games ortaklığında geliştirilen açık dünya aksiyon RPG oyunu Horizon Zero Dawn 2: Forbidden West, PlayStation 5 etkinliği kapsamında PlayStation 5’e özel olarak duyuruldu. İlk oyundan da tanıdığımız Aloy uzak gelecekteki Amerika’ya doğru yol alacak.

Bu serüven dahilinde karakterimiz dehşet verici yeni tehditler ve düşman grupları ile karşı karşıya kalacak. Büyük ihtimalle konsolun çıkış oyunlarından olacak olan Forbidden West için herhangi bir çıkış aralığı paylaşılmış değil.


Peki ya siz PlayStation 5 etkinliği kapsamında duyurulan oyunlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın. Turuncu Levye Facebook grubumuz açıldı! Tüm Levye takipçilerini grubumuza bekleriz.

 

Exit mobile version