PS5 Dijital Sürüm Türkiye Fiyatı Belli Oldu

PlayStation 5 Digital Edition Türkiye fiyatı resmi olarak açıklandı.

PS5 dijital sürüm Türkiye fiyatı resmi olarak açıklandı. Sony Türkiye tarafından yapılan resmi açıklama ile birlikte konsolun dijital sürümünün fiyatı 5.999TL olarak belirlendi.

Yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, iki farklı sürümle tanıtılmıştı. Normal sürümde Blu-Ray okuyucu bulunurken, daha ucuz olan diğer sürümde ise Blu-Ray okuyucuya yer verilmemişti. Her iki modelin donanım özellikleri aynı kalırken, dijital sürümden Blu-Ray okuyucunun çıkarılmasının ardından fiyat bir hayli düşmüştü.


İlginizi çekebilir: PlayStation 5 için çıkacak oyunlar


Geçtiğimiz yılın son günlerinde piyasaya sürülen PlayStation 5, Türkiye’ye sadece Blu-Ray’li versiyonu ile gelmişti. Bugün yapılan resmi açıklama ile yakın zaman sonra konsolun dijital sürümünün de piyasada olacağı dile getirilirken, fiyat bilgisi de paylaşıldı.

PS5 Dijital Sürüm Türkiye Fiyatı Oldukça Uygun

Sony Türkiye’den yapılan açıklama ile PS5 Digital Edition Türkiye fiyatı olarak 5.999TL belirlendiği dile getirildi. Gönderilen basın bülteninde şu ifadelere yer verildi:

“PlayStation 5 Dijital Sürümün Şubat 2021’de Türkiye’de satışa çıkacağını duyurmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. PlayStation 5 Dijital Sürüm, 5999 TL tavsiye edilen perakende satış fiyatıyla oyuncularla buluşuyor.

PlayStation 5 Dijital sürüm, PS5 konsolunun Ultra HD Blu-ray disk okuyucu içermeyen tamamen dijital versiyonudur. PS5 ve PS5 Dijital Sürüm olmak üzere her iki konsol da oyunculara tamamen aynı özellikleri ve aynı performansı sunuyor. İki PS5 modeli de ultra-yüksek hızlı SSD sayesinde yıldırım hızında yüklemelere; dokunsal geri bildirim desteğiyle derin kapsayıcılığa, uyarlanabilir tetiklere; 3D Ses teknolojisine; ve tamamen yeni nesil için tasarlanmış muhteşem PlayStation oyunlarına sahip.”

Konsolun stoklara ne zaman gireceğine dair detaylar verilmezken, konu hakkında Sony’e ulaştık. Stokların ulaşma tarihine dair bilgi gelmesi durumunda sizlerle paylaşıyor olacağız. Dijital sürüm için belirlenen yeni fiyatın ise oldukça makul olduğunun altını çizmeden geçmeyelim.

Xbox tarafında daha ucuz konsol olarak konumlanan Xbox Series S Türkiye fiyatı ise 4.499TL olarak açıklanmıştı. Buna rağmen Series S, Series X’ten daha düşük donanımsal özellikler barındırıyordu.

PS5 Dijital Sürüm Türkiye Fiyatı PS5 Digital Edition Türkiye Fiyatı

PS5 Digital Edition Özellikleri

Exit mobile version