PS5 Digital’e Disk Sürücüsü Monte Ederseniz Ne Olur?

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru tanıtılan ve dünyanın dört bir yanında satışa sunulan PlayStation 5 ailesi, standart sürüm ve dijital sürüm olmak üzere iki farklı modelden oluşuyor. Peki ama 1.500 TL daha uygun fiyata sahip olan PS5 Digital’e disk sürücüsü monte ederseniz neler olur?


Benzer İçerik: PS5 Özellikleri, Oyunları ve Fiyatı


PS5 Digital’e Disk Sürücüsü Monte Ederseniz Çalışır mı?

PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital temelde birebir aynı özelliklere sahip olsalar da, bir modelde disk sürücüsü bulunurken diğer modelde disk sürücüsü bulunmuyor.

Peki ama dijital sürüme uygun fiyatlı harici bir disk sürücüsü bağlamak isterseniz neler olur?

Temel düşüncem şu ki; standart sürüm ile birebir aynı özelliklere sahip olan PS5 Digital, teorik olarak harici bir disk sürücüsü ile çalışabilmelidir. Peki ama bu gerçekten de doğru mu?,

TronicsFix isimli YouTube kanalı bu konuyu ele alıyor ve bir çılgınlık yaparak merak edilen soruya ışık tutuyor:

Bu video da sadece aklınızdaki soruları cevaplamakla kalmıyor ve Standart Sürüm ile Dijital Sürüm arasındaki anakart farkını da gözler önüne seriyor. Bu sayede disk sürücüsünün PS5’te nasıl çalıştığını daha net bir şekilde anlayabiliyorsunuz.

Uzun lafın kısası, deney başarısızlıkla sonuçlanıyor.

Video sırasında disk sürücüsünü yanlış şekilde yerleştiren kanal sahibi, söz konusu hatayı fark ettikten sonra tekrar bir deneme yapıyor ve yorumlar kısmında yaptığı açıklamada hata düzeltildikten sonra da disk sürücüsünün herhangi bir şekilde çalışmadığının altını çiziyor.

Exit mobile version