PS5 Canlı Yayını Saat Kaçta? Nasıl İzlenir?

PS5 canlı yayını 11 Haziran itibarıyla düzenlenecek! İşte ilk bilgiler:

ps5 canlı yayını

PS5 canlı yayını, 11 Haziran itibarıyla internet üzerinden izlenebilir olacak. Heyecanla beklenen ve yeni nesil konsola dair merak edilen bilgilerin verileceği yayın, TSİ 23.00’da gerçekleşecek.

2013 yılında piyasaya sürülen PlayStation 4 sonrasında hazırlıklarına başlayan Sony, yeni nesil konsolu PlayStation 5’in hazırlıklarını tamamlamıştı. Bugüne kadar konsolun sadece teknik özelliklerini ve DualSense adı verilen kontrolcüsünü gösteren Japonya merkezli şirket, asıl tanıtım tarihini ise 4 Haziran olarak belirlemişti.


İlginizi çekebilir: PS5 Teknik Özellikleri


Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan sokak olayları sonrasında 4 Haziran’da gerçekleşecek sunumu erteleme kararı alan Sony, yeni tarih olarak 11 Haziran’ı seçmişti. Türkiye saati ile 23.00’da gerçekleşecek olan sunumda ise konsolun kendisinin gösterileceği daha önce söylenmişti.

PS5 canlı yayını nasıl izlenir?

Sony, sunumun internet üzerinden yapılacağı duyurusunu çok önce yapmıştı. Bugün akşam saatlerinde resmi Sony YouTube kanalı üzerinden yayının gerçekleştirileceği dile getirildi.

1080p ve 30FPS çözünürlükte izlenebilecek yayının, daha sonra 4K çözünürlüğe kadar resmi kanallarda yerini alacağı da söylenen detaylar arasındaydı.

Sunumu canlı takip etmek için hemen aşağıda yer alan resmi kanalı takip edebilirsiniz. Bildirim tuşuna basmak suretiyle YouTube’un size bildirim göndermesini de sağlayabilirsiniz.


İlginizi çekebilir: PS5 için çıkacak oyunlar listesi


PS5 sunumunda neler tanıtılacak?

Merakla beklenen sunumda öncelikle konsolun kendisinin ilk defa gösterilmesi bekleniliyor. Bu konuda resmi bir açıklama gelmemesine karşın, artık konsolun ortaya çıkması sürpriz olmayacak. Konsolun tasarımının yanı sıra teknik özelliklerinde de biraz olsun bahsedilecek.

Daha önce yapılan PS5 teknik özellikleri sunumu sırasında Sony Baş Teknik Mimarı Mark Cerny, çok sıkıcı ama çok ayrıntılı bir sunum gerçekleştirmişti. Teknik detaylar sunumunda, özellikle ses teknolojilerinin sonraki sunumda tekrar ele alınacağı söylenmişti.

Sony, yakın zaman önce 360 Reality Sound adını verdiği ses teknolojisini kullanıma sunmuştu. Gerçekçi ve kullanıcıyı kapsayan ses aktarımı sağlayan bu teknolojinin, yeni konsolda da kullanılacağı belirtilmişti. Sunum sırasında bu teknolojiye ayrı bir başlık açılacağı, kesinleşen bilgiler arasındaydı.

Yağmur damlalarını dahi hissetmenizi sağlayacak kadar hassas titreşim özelliklerine sahip olacağı belirtilen DualSense için başka bir bölüm olacağı da gelen bilgiler arasında yerini almıştı.

Teknik detayların yanı sıra beşten fazla yeni nesil oyunun gösterileceği de söylenenler arasında yerini almıştı. Henüz tanıtılmayan oyunların sunum sırasında tanıtılacakları ve böylece yeni nesil oyunları ilk kez göreceğimiz bilgisi verilmişti.

PS5 sunumunda neler olacak?

Kısaca özetlemek gerekirse PlayStation 5 sunumu sırasında aşağıdaki bilgilerin paylaşılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version