PS4 ve Xbox One Kontrolcüleri Yeni Nesilde Çalışacaklar mı?

DualShock 4 PS5 üzerinde kullanılacak mı? Peki ya Xbox One?

PS4 ve Xbox One Kontrolcüleri Yeni Nesilde

PS4 ve Xbox One kontrolcüleri yeni nesilde çalışacak mı sorusu, oyuncular tarafından en çok sorulan soruların başında geliyordu. Birçok kullanıcı, halihazırda çok yüksek fiyatlar ödeyerek satın aldıkları kolları, yeni konsollarında da kullanmak istiyorlardı. Konu hakkında Sony ve Microsoft tarafından açıklamalar geldi.


İlginizi çekebilir: PS5 ve Xbox Series X karşılaştırması


PS4 ve Xbox One kontrolcüleri yeni nesilde çalışacak mı?

Yeni nesil konsollarla birlikte merak edilen konuların başında, sahip olduğumuz aksesuarların yeni konsollarda kullanılıp kullanılamayacağı geliyordu.

PS3 ve Xbox 360’tan yeni nesil konsollara geçerken, birçok aksesuar geride kalmıştı. Belirli başlı aletler dışında neredeyse hiçbir şey PS4 ve Xbox One’da çalışmıyordu. PS5 ve Xbox Series X için beklenen açıklamalar en sonunda geldi.

DualSense 4 PS5’te çalışacak mı?

Sony tarafından beklenmedik bir açıklama geldi. Yapılan açıklama ile DualShock 4’ün PS5’te çalışmayacağı, daha doğrusu tam anlamıyla çalışmayacağı belirtildi. Sony, DS4’ün PS5 üzerinde kullanılabileceğini ancak sadece PS4 oyunlarının oynanabileceğini aktardı.

Bunun altında ise DualSense’in bambaşka bir sisteme sahip olacak olması gösterildi. Farklı tepki sistemi kullanacak olan kolun, tam bir deneyim için tercih edilmesi gerektiği aktarıldı. DualSense 4’ün bu özelliklere sahip olmaması, kullanılmamasının başat faktörü olarak gösterildi.

Xbox One Kolu Xbox Series X’te çalışacak mı?

Sony’nin açıklamasının ardından bir başka açıklama da Microsoft’tan geldi. Şirket, oyuncuların Xbox One kolunu Xbox Series X üzerinde herhangi bir sıkıntı olmadan kullanabileceklerini dile getirdi.

Buna ek olarak, Xbox Series X kolunun sadece konsolla sınırlı kalmayacağının altı çizildi. Microsoft, yeni kontrol cihazının PC, Xbox Series X, Xbox One, Project xCloud, Android ve iOS üzerinde kullanılma imkanının olduğunun altını çizdi.

Yani sadece bir adet Xbox Series X kolu satın alarak, bütün platformlardaki oyun kontrolcüsü ihtiyacınızı karşılayabilir hale gelmiş olacağınız belirtildi.

 

Exit mobile version