PS4 ve PS5 Büyük Tehlike ile Karşı Karşıya Olabilir

TheFloW, kullanıcıları uyarıyor!

Görünüşe göre PS4 ve PS5 büyük tehlike ile karşı karşıya olabilir. Bu, ünlü bilgisayar korsanı tarafından yapılan açıklama ile gündeme geldi. Öyle ki konsollarınızı güncellememe yönünde bir uyarıda dahi bulundu.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 Satışlarında Önemli Bir Eşik Daha Geride Kaldı


Bilgisayar korsanları, büyük şirketlerin başını her daim ağrıtmıştır. Söz konusu PlayStation olunca da elbette kısa sürede büyük ilgi odağı oluyor. Adını PlayStation 3 ile duyurmuş olan ünlü bilgisayar korsanı TheFloW, yaptığı açıklama ile dikkatleri bir kez daha üzerine çekti: PS4 ve PS5 büyük tehlike ile karşı karşıya gibi görünüyor.

TheFloW, PS4 ve PS5 Kullanıcıları İçin Uyarıda Bulundu!

Peki nedir bu büyük tehlike? LinkedIn hesabında yaptığı açıklama ile söz konusu sistemlerde önemli bir güvenlik açığı bulduğunu ve Japon teknoloji devinin HackerOne programından 10 bin Dolar değerinde ödül kazandığını açıklayan TheFloW, dünya genelindeki kullanıcılara konsollarını güncellememeleri yönünde önemli bir uyarıda bulundu.

Bildiğiniz gibi hem PS4 hem de PS5 için, cihazların eski yazılım versiyonları ile uyumlu olan jailbreak isimli bir sistem kullanılıyordu. Hal böyle olunca, ünlü bilgisayar korsanının yaptığı açıklama da bir hayli büyük merak uyandırdı.

Yeni PS4 ve PS5 Güncellemeleri Yayınlandı

Hatırlayacağınız üzere PS5 konsolunda yaşanan son açık sonrasında Sony firmasının yayınladığı güncelleme, böylesi bir duruma yeniden mahal verilmeyeceğinin işareti olmuştu. Yaşanan bu son gelişme, kafalarda yeniden bir soru işareti oluşturmadı değil.

PlayStation hack sahnesi, PSP ve PS3 günlerinden bu yana önemli ölçüde gelişti. Günümüzde yeni cihazların gelişmiş güvenliği, ücretsiz veya düşük maliyetli oyun seçeneklerinin bulunması ve PS4 ve PS5 mimarisinin normal bilgisayarlara benzerliği, bu tür durumların daha az yaşanmasını sağladı. TheFloW tarafından yapılan PS5 aygıt yazılımını güncellememe uyarısı ise büyük bir şeyin yaklaşmakta olduğunun habercisi gibi görünüyor.

 

Exit mobile version