PS Plus Mobil Cihazlar ve PC İçin de Geliyor Olabilir

PlayStation Plus genişliyor...

Hatırlayacağınız üzere geçmişte, Japon teknoloji devinin PlayStation mağazasını ve kupa sistemini PC platformuna getirmek üzerine çalışmalarının olduğu ortaya çıkmıştı. Görünüşe göre PS Plus mobil cihazlar ve PC kullanıcıları ile de buluşacak.


İlginizi Çekebilir: PS Plus Extra Aralık 2023 Oyunları Duyuruldu: Listede GTA 5 Var!


Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Insomniac Games stüdyosuna siber saldırı düzenlenmiş ve 1.7 TB civarı boyuttaki 1.3 milyon dosya çalınmıştı. Bilgisayar korsan grubu, taleplerine herhangi bir karşılık alamadıkları için bu dosyaları internete yaymışlardı ve gelişti stüdyonun gelecek planları ve Wolverine oyunu ile ilgili oynanış kesitleri ortaya dökülmüştü.

PS Plus Mobil Cihazlar ve PC İçin de Geliyor Mu?

Bu saldırı sonrasında internette hızla yayılan dosyalarda PlayStation Plus Services 3.0 (Hizmetler 3.0) revizyonu da bulunuyor. Bu bağlamda, Japon teknoloji devinin PC platformunda PlayStation Plus aboneliği üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Öyle ki, Sony Interactive Entertainment tarafından oluşturulan strateji ile servisin akıllı televizyonlar gibi eş akış cihazlarına, mobil cihazlara ve PC platformuna ve hatta internet tarayıcıları için getirilmesi gündemdeymiş.

PlayStation Plus Collection, Mayıs Ayında Kaldırılacak

Dahası ise Japon teknoloji devi, Hizmetler 3.0 ile hem aile hem de bireysel abonelik tekliflerini de genişletmek istiyor. Bahsi geçen stratejinin hayata geçirilmesi ile aile aboneliğinin eskiye oranla daha önemli hale geleceği tahmin ediliyor.

Bildiğiniz gibi Microsoft, hem konsol hem de PC tarafında Game Pass açısından oldukça güçlü bir konumda bulunuyordu. Ekim ayında tamamlanan Activision Blizzard satın alımı ile servisin daha da cazip hale geleceğini söylemek hiç de yanlış olmaz. Elbette bu durum rakibi Sony Interactive Entertainment için önemli bir sinyal olduğu için, PlayStation Plus ile ilgili önemli karar da beraberinde geldi. Gelecekte iki şirket arasındaki rekabetin çok daha kızışacakmış gibi görünüyor. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version