PS Plus Extra Mayıs 2023 Oyunları Açıklandı

Toplamda yirmi iki oyunluk bir liste!

PS Plus Extra Mayıs 2023 Oyunları Açıklandı

Sony Interactive Entertainment tarafından US PlayStation Blog sayfası üzerinden yapılan yeni duyuru ile PS Plus Extra Mayıs 2023 oyunları için tam liste ortaya çıktı. Yeni ayda PlayStation, PlayStation 4 ve PlayStation 5 genelinde yirmi iki yeni oyun bizleri bekliyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Ücretsiz Epic Games Store Oyunları (4 Mayıs)


PS Plus Extra Mayıs 2023 Oyunları Hangileri Olacak?

Bugün itibarıyla yapılan duyuru ile PlayStation Plus Extra ve Premium / Deluxe için 16 Mayıs 2023 Salı günü indirmeye açılacak olan oyunlar açıklandı. Yeni listede son çıkan Tomb Raider üçlemesi, The Evil Within 2, Ratchet & Clank: Ayrı Dünyalar ve iki Dishonored oyunu bulunuyor. Ayrıca Syphon Filter: Logan’s Shadow ve Ghostbusters: The Video Game Remastered da klasikler kataloğuna katılacaklar arasında yer alıyor.

Bu kapsamlı güncellemeyle birçok oyun iyileştirmesi ve yepyeni bir oyun moduna sahip olacağız. Ayrıca artık iyileştirilmiş grafikler, dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetik desteğine sahip özel bir PlayStation 5 sürümü mevcut.

Conan the Barbarian dünyasında geçen Conan Exiles oyununda çeşitli suçlardan dolayı ölüme mahkum edilen ama sonradan Conan tarafından kurtarılan bir karakteri yönetiyoruz. The Exiled Lands adı verilen zorlu çöl ortamında geçen Conan Exiles, açık dünya oynanışa sahip, PvPvE bir hayatta kalma-rol yapma oyunu. Cinsiyet, ses ve çeşitli fiziksel özellikler gibi özelleştirme seçeneklerinin yanı sıra Cimmerian, Stygian, Hyborian ve Nordheimer gibi farklı ırk seçimi de yapabilmek mümkün oluyor.

Bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük suikastı gerçekleştirmek için eski akıl hocası Daud ile bir araya gelen Billie Lurk rolüne bürün: her ikisinin de İmparatorluk’un en onursuz anları için bir enstrümana dönüştüğünü düşündüğü, tanrısal bir figür olan Outsider’ı öldürmek.

Dishonored oyununun on beş yıl sonrasındaki bir zamanda geçiyor. Outsider tarafından Corvo Attano’ya bahşedilen doğa üstü güçlerin ikinci oyunda biraz daha gelişmesi ile bizleri daha aksiyon dolu bir oynanış ile Dunwall şehrinden Karnaca şehrine doğru gideceğimiz yine eşsiz bir macera bekleyecek. Amacımız ise ilk oyunun sonunda tahta çıkarttığımız İmparatoriçe Emily Kaldvin’in beklenmedik bir şekilde tahttan indirilmesinin arkasındaki sebebin ne olduğunu öğrenmek ve Emily Kaldvin’i yeniden İmparatoriçe olarak tahta çıkartmak olacak.

Resident Evil üstadı Shinji Mikami gözetiminde geliştirilen devam oyununda, bir kez daha dedektif Sebastian Castellanos rolüne bürünüyoruz. The Evil Within için doğrudan bir devam niteliği taşıyan The Evil Within 2 oyununda, STEM cihazı içinde kaybolan kızımız Lily’yi kurtarmak için kabuslarla dolu dünyaya bir kez daha dalmak durumunda kalıyoruz.

İlerleyen büyük kalabalığı komuta edip zıplayarak, dönerek, iterek, yüzerek, ateş ederek ve tırmanarak kurtuluşa doğru ilerlemelerini sağlamakla görevli bir Shiba Inu’sun. Hikaye seferinde engeller, düşmanlar, bulmacalar, kilidi açılabilen yetenekler ve vahşi elebaşı savaşları ile dolu 90’dan fazla aşama boyunca kitlelere yol göster; oyunda bulunan kullanımı kolay Stage Creator ile kullanıcılar tarafından yapılan çeşitli seviyelere göz at veya kendi seviyeni yarat!

1 Eylül 1986. Büyük şehirden sakin memleketine dönen kırk küsürüncü Meredith Weiss rolündesin. Bir yazılım şirketindeki yoğun kariyerini bırakarak babasından kalan yerel postacılığı devralmaya gider.

Oregon’daki tatlı Providence Oaks’daki iki haftalık ziyaretinde pek çok yeni insanla birlikte birkaç tanıdık yüze de rastlar. Meredith olarak kiminle konuşacağına, kiminle arkadaş olacağına ve belki romantik bir ilişki başlatacağına sen karar vereceksin.

Ne olursa olsun, kısıtlamaların sonunda kararını vermek durumunda; büyük şehirdeki yoğun işine mi dönecek yoksa büyüdüğü kasabada mı kalacak?

Sen bir slugcat’sin. Etrafındaki dünya tehlikelerle dolu ve tüm bunlarla tek başına yüzleşmelisin. 16 bitlik klasiklerin sadeliğinden ilham alan bu hayatta kalma platform oyununda avını yakalamak ve aç yırtıcılardan kurtulmak için çevik ve sessiz olman gerekiyor.

Ratchet & Clank: Into the Nexus sırasında yaşanan olayların sonrasının anlatılacağı Ratchet & Clank: Rift Apart, aynı amanda seri ile yeni tanışacak olan oyuncular için tam uzunlukta bağımsız bir hikaye de sunacak ve Ratchet ve Clank olarak şeytani bir imparatoru ortadan kaldırmak için mücadele vereceğiz. Bizleri yine aksiyon dolu bir oynanışın beklediği oyunda, geliştiriciler tarafından söylenene göre, görsel anlamda büyük bir şölenin yaşanmasının yanı sıra, serinin önceki oyunlarında ayak basmadığımız gezegenleri de keşfedebilmek ve eskilerin Sargasso ile Torren IV karışımı olan Nefarious City gibi yeni yerler görebilmek de mümkün olacak.

Konusu 2013 yılının Tomb Raider oyununun bir yıl sonrasında geçen Rise of the Tomb Raider, bizi Sibirya bölgesine götürüyor. Yamatai adasında yaşadığı doğaüstü güç deneyiminden dolayı ana karakterimiz Lara Croft, travma sonrası stres bozukluğu yaşamaktadır. Bir takım cevaplar ararken, ölen babasının ölümsüzlüğün anahtarını barındırdığına inanılan Kitezh şehri hakkındaki araştırmalarına başvuruyor. Her ne kadar babasının ortağı Ana tarafından uyarılmış olsa da, Lara babasının yarım bıraktığı işi tamamlamak için yola çıkıyor.

Gökten dost canlısı bir ejderhanın sırtına düştükten sonra, genç kahramanımız şatoda yaşamaya davet edilir ve kasabayı geliştirdiği, civardaki zindanları keşfettiği ve toprağı ekip biçtiği yepyeni bir hayata başlar.

Şımarık hasat tanrıçası Sakuna, kendini göklerdeki gösterişli evinden iblislerin istila ettiği bir adaya sürgün edilmiş bulur. Evcilleşmemiş vahşi doğada elementlerle başa çıkarak, canavarlarla savaşarak ve gücünün kaynağı olan pirinci yetiştirerek savaşçı bir tanrı ve hasat tanrıçasının kızı olarak doğuştan gelen hakkını yeniden keşfetmeli. Bu yasaklı topraklarda yanında koruyucusu Tama ve toplumdan dışlanmış bir insan topluluğu var. Bu alışılmadık yoldaşların beraber Hinoe Island’ın hem toprağını hem de şeytanlarını ehlileştirmek için el ele vermeleri gerekiyor.

Edelweiss tarafından geliştirilen Astebreed, Sakuna: Of Rice and Ruin’in arkasındaki bu indie ekibi dünyadaki yerini bulmaya çalışmanın anlatıldığı güçlü bir masalda, yana kaydırma eylemiyle derin işçiliği ve pirinç yetiştirmeyi birleştiriyor.

Lara Croft, ölen babası ile bir bağlantısı olan Maya eseri The Key of Chak Chel için Latin Amerika topraklarında araştırma yapmaya başlıyor. Ne var ki bu yolda yalnız değil. Çünkü, Rise of the Tomb Raider oyununda tanıdığımız Trinity örgütü de aynı eserin peşindedir. Hatta Silver Box of Ix Chel ile birleştirerek dünyayı yeniden yapılandıracak olan Kukulkan’ı çağırmak amacında olacaklar. Örgütten önce The Key of Chak Chel’e ulaşan Lara Croft, Maya kıyameti olarak nitelendirilen büyük bir felaketler zincirinin tetiklenmesine neden oluyor. Zamana hem de Trinity örgütüne karşı yarışa gireceğimiz senaryo boyunca, Trinity örgütünden önce Silver Box of Ix Chel’e ulaşmaya çalışıyoruz.

Soundfall, benzersiz bir müzik dünyası yaratmak için ganimet nişancısı türündeki aksiyonu ritim merkezli oynanışla bir araya getiren, müzikli ve tempolu bir zindan tarama oyunudur.

Tek silahı saf içgüdüleri ve insanın dayanıklılığının sınırlarını zorlama kabiliyeti olan Lara, unutulmuş bir adadan kaçıp kurtulmak için savaşmak ve onun karanlık geçmişini ortaya çıkarmak zorunda.

Oyunun hikayesi, sefalet çağına girmiş olan Hermes Krallığı’nda geçiyor. Krallığın içine düştüğü durumun kurtarıcısı olarak görülen simya, ülke genelinde yaygın olarak kullanılmaya başlanıyor. Ne var ki bunun pahalıya mal olması karşısında, kullanıma son verilmesi için bulunulan girişimler ile askerler mutasyona uğramış yaratıklara dönüşüyor ve krallık kısa sürede kaosa sürükleniyor. Sokaklarda cirit atan enfekte olmuş yaratıklar ile tedavi umutları da hayal oluyor.

Biz ise hikayede Corvus isimli bir kurtarıcı rolündeyiz. Ne var ki karakterimiz hafızasını kaybettiği için, senaryo boyunca hem krallığın dört bir yanındaki tehlikeli yaratıklar ile mücadele edecek hem de hafızasını geri kazanmasını sağlamaya çalışacağız.

Özgürlük mücadelesi verdiğimiz oyunda, DedSec olarak Brexit sonrası Londra şehrine gidiyor ve baskıcı rejimin elinden kurtarmaya çalışıyoruz. Seleflerinin aksine bu defa şehirdeki bütün bireyleri yönetebiliyor ve görevlerimizi tamamlamaya çalışır iken bu bireylerin kendilerine özgü becerilerinden faydalanabiliyoruz.

Wolfenstein: Youngblood, Wolfenstein II oyunundaki olayların on dokuz yıl sonrasındaki bir zamanda geçiyor. BJ Blazkowicz, Nazi işgali altındaki Paris şehrinde bir görevden sonra ortadan kayboluyor. Bu olay üzerine, annesi ve babası tarafından yıllar boyunca eğitilen ikizler Jess ve Soph Blazkowicz babalarını kurtarabilmek için yola çıkıyorlar.

PlayStation Klasikleri

 

Exit mobile version