PS Plus Extra Mart 2023 Oyunları Belli Oldu

Listenin tamamı ortaya çıktı...

PS Plus Extra Mart 2023 Oyunları Belli Oldu

Sony Interactive Entertainment tarafından US PlayStation Blog sayfası üzerinden yapılan yeni duyuru ile PS Plus Extra Mart 2023 oyunları için tam liste ortaya çıktı. Yeni ayda PlayStation, PlayStation 4 ve PlayStation 5 genelinde on yedi yeni oyun bizleri bekliyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 Pro, 2024 Yılı İçerisinde Çıkabilir!


PS Plus Extra Mart 2023 Oyunları Hangileri Olacak?

Hatırlayacağınız üzere, son gerçekleştirilen State of Play yayını sırasında, bu ay için belirlenmiş olan PlayStation Plus Extra ve Premium / Deluxe oyunlarının beş tanesi açıklanmıştı. Bugün itibarıyla, 21 Mart 2023 Salı günü indirmeye açılacak olan tüm oyunlar açıklandı. Uncharted: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu, Rainbow Six Extraction, Immortals Fenyx Rising, Tchia ve Ghostwire: Tokyo’ya ek olarak, güncel listede dikkat çeken daha başka oyunlar bulunuyor.

PC ve PlayStation 5 için çıkmış olan koleksiyon paketi, Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu ve Uncharted: Kayıp Miras oyunlarını içeriyor. Nathan Drake için kapanış perdesi olan son oyunda, karakterimiz ağabeyi Sam Drake ile uzun zamandır kayıp olan Kaptan Avery’nin kayıp hazinesini bulmak için yola çıkıyor. Uzun soluklu macerada, kayıp korsan kolonisinin bulunduğu Libertalia’ya kadar uzanıyoruz.

İkinci ve üçüncü oyunda yardımcı karakter rolündeki Chloe Frazer’ın ana karakter rolünde olduğu Uncharted: Kayıp Miras’ta, Hindistan topraklarındaki Batı Gat Dağları’na gidiyoruz. Amacımız ise Ganeş’in Altın Fildişini bulmak olacak.

Awaceb, PC (Steam) ve Stadia için geliştirilmekte olan açık dünya macera oyunu Tchia’yı duyurdu. Oyuna adını veren bir karakteri yöneteceğimiz oyunda, Tchia’nın karşınıza çıkan herhangi bir hayvanın veya objenin kontrolüne geçebileceğiniz özel bir yeteneği var.

Senaryo boyunca bir noktadan başka bir noktaya gidebilmek, bulmacaları çözebilmek ve gizleri ortaya çıkartabilmek için, oyunda sunulacak olan farklı oynanış mekaniğini ve yetenekleri kullanmak durumunda olacaksınız. Bir kuş olarak havada uçabilecek olmanın yanı sıra, bir balık olarak okyanusu keşfedebilir veya köpek olarak hazine için kazabilirsiniz. Oyunda otuzdan fazla hayvan ve yüzlerce obje sizi bekleyecek.

Oyunda ritim sektörleri sırasındaki hikaye anlarında kullanabilir veya özel bir olayı tetikleyebilmek için kilidi açılabilir bir melodi çalabileceğiniz bir Ukulele olacak iken, karakterinizin kıyafetini ve salının görünümünü değiştirebileceğiniz birçok farklı özelleştirme eşyası bulunuyor. Ayrıca el feneri, pusula ve kamera gibi eğlence araçlarını da açabilmeniz mümkün olacak.

İster tek başınıza isterseniz de üç kişi kooperatif oynayabileceğiniz Rainbow Six Extraction’da, New Mexico’dan başlayarak farklı bölgeler boyunca ilerleyip karantina altındaki bölgelere baskın düzenleyecek ve Arhaens adı verilen ölümcül yaratık tehdidinin arkasındaki gizleri ortaya çıkartacağız. Atılacağımız tehlikeli görevler, bölgelere göre farklılık gösterecek iken düşmanlarımız da gittikçe zorlu hale gelecekler.

Hikayesi, bizleri adını aldığı Tokyo’ya götürecek. Visitors adı verilen dünya dışı ruhların şehri istilası altında olan şehirde, Doğaüstü güçlere sahip olan Akito olarak biz ise, bu ruhlar ile mücadele eder iken, yaşanan bu tuhaf olayların arkasındaki gizemi ortaya çıkartabilecek olan Hannaya maskesi giyen bir grup ile karşı karşıya geleceğiz.

Serinin şimdilik son oyununda Alex Chen rolünde olacağız. Empati gücünü kullanarak karakterimizin erkek kardeşinin bir kaza sonucu gerçekleştiği söylenen ölümü ile ilgili gerçekleri ortaya çıkartmaya çalışacağız. Aynı zamanda da vereceğimiz kimi zaman zor kararlar ile diğer insanların kaderlerini ve hayatlarını değiştirebileceğiz.

Hikayeye göre, Fenyx rolünde olacağız ve Yunan tanrılarını karanlık bir lanette kurtarmak için mücadele edeceğiz. Her biri tanrılardan esinlenilmiş yedi farklı bölgeye ayrılan bir açık dünyada geçecek olan senaryo boyunca, Achilles’ın kılıcı ve Daidalos’un kanatları gibi tanrısal güçlerini kullanarak Cyclops ve Medusa dahil güçlü mitolojik canavarlar ile hem havada hem de karada savaşacağız. Çatışmalar sırasında ok dahil çeşitli silahlar ve telekinezi dahil çeşitli yetenekler kullanabileceğiz. Oyunda ayrıca çözülmeyi bekleyen bulmacalar da olacak.

Seattle şehrindeki bir kenar mahallede yaşayan Daniel ve Sean Diaz isimli iki kardeşin başından geçenleri anlatıyor. Yaşanan trajik bir olay sonrasında küçük kardeşin telekinetik güçlerinin ortaya çıkması ile evlerini terk edip de polisten kaçmaya, babalarının memleketi olan Puerto Lobos şehrine gitmekte ve her şeye yeniden başlamakta buluyorlar.

DRAGON BALL Z: KAKAROT ile Goku ve diğer Z Fighter’ların hikâyesine geri dönüş yap. Destansı savaşların yanı sıra Goku, Gohan, Vegeta ve diğerleriyle balık tut, yemek ye, savaşa katıl ve antrenman yap DRAGON BALL Z dünyasındaki hayatı keşfet.

Bu sürüm, Street Fighter V’i ve oyun için yayınlanan 2000’den fazla ek içeriğin tamamını içerir. 4. sezona kadar şu anda mevcut olan fazladan 24 karakterin tamamı yer alıyor, bu da 16 karakteri içeren orijinal listeyle birlikte toplam karakter sayısını 40 gibi inanılmaz bir rakama çıkarıyor! Bu set, SFV eğlenceni maksimuma çıkarıyor!

House House stüdyosunun geliştirdiği Untitled Goose Game, oldukça eğlenceli bir oyun. Bir kazın kontrolündesiniz. İngiliz köyünde geçen oyunda, belirli hedefleri yerine getirmek ve aşama kaydetmek için kazın yeteneklerini kullanarak nesneleri ve yapay zeka karakterlerini kendi amacınız doğrultusunda yönlendirmeniz gerekiyor.

Hasılat rekorları kıran bu yeni oyun, seni uluslar arasındaki acımasız savaşın, tüm kıtayı yok etme tehlikesi altına soktuğu Orience dünyasına götürecek. Savaş yanlısı Militesi İmparatorluğunun saldırısına karşı topraklarını korumaya çalışan elit bir öğrenci grubu olan Class Zero’ya katılacaksın. İmparatorluğu yıkmak ve savaşın ardındaki sırları ortaya çıkarmak için bu yeni ve hızlı savaş sisteminde on dört benzersiz dövüş tarzında ustalaşacaksın.

İlk oyunun otuz yıl sonrasındaki bir zamanda geçecek olan ikinci oyunun konusuna göre, dünyaya çarpan göktaşının yaşattığı felaketten sonra dünyadaki yaşamın eski haline döndürülmesinin bir yolunun bulunmuştur. Ne var ki beraberinde ilk oyundan tanıdığımız The Authority tehdidini de getirmiştir. Ranger topluluğundan Walker isimli bir karakteri yöneteceğimiz devam oyununda, The Authority ile zorlu bir çatışmaya girerek oluşturdukları tehdidi sonsuza kadar ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.

Rindo, sözde “Azrail’in Oyunu” diye geçen oyuna katılmak zorunda kaldığında, hayatının tehlikede olduğu acı gerçeğiyle yüzleşiyor.

Haven, her şeyden vazgeçip de birlikte olmak için kayıp bir gezegene kaçan sevgililerin başlarından geçenler anlatılacak. Rol Yapma Oyunu senaryosu boyunca gizemli bir tabiatta gezinerek iki sevgiliyi ayırmaya çalışanın ne olduğunu çözmeye çalışacaksınız.

PlayStation Klasikleri

Exit mobile version