PS Plus Extra Ekim 2022 Oyunları Açıklandı

Dolu dolu bir liste bizi bekliyor!

PS Plus Extra Ekim 2022 Oyunları Açıklandı

Geçtiğimiz hafta Salı günü indirmeye açılan PS Plus Essential Ekim 2022 oyunlarının ardından, bugün itibarıyla PS Plus Extra Ekim 2022 oyunları da Sony Interactive Entertainment tarafından duyuruldu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PS Plus Essential Ekim 2022 Oyunları Duyuruldu


PS Plus Extra Ekim 2022 Oyunları Hafta İndirmeye Açılacak

Premium / Deluxe planı abonelerinin de erişebileceği listede, Grand Theft Auto: Vice City – The Definitive Edition, Assassin’s Creed Odyssey, Inside ve The Medium dahil on altı PlayStation 4 ve PlayStation 5 oyunu bulunuyor iken, Klasikler kütüphanesine de yedi yeni oyun eklenecek. Bu ay Dragon Quest ve Assassin’s Creed oyunlarına doyacakmışız gibi görünüyor. Gelin isterseniz 18 Ekim 2022 tarihi itibarıyla servise eklenecek olan oyunların detaylarına genel olarak bir bakalım.

Serinin en beğenilen oyunlarından olan Grand Theft Auto: Vice City’de, hapishaneden çıktıktan sonra uyuşturucu anlaşmasında pusuya düşen Tommy Vercetti karakterinin rolündeyiz. Sorumluları aramakta olan Tommy, bir yandan da şehirdeki diğer suç örgütlerinden güç alarak yavaş yavaş bir imparatorluk inşa ediyor.

Köyünde yaklaşmakta olan bir seremoniye katılacak olan genç bir adam, çocukluk arkadaşı ile kutsal taşa doğru seyahate çıkıyor. Beklenmedik bir dizi olayın ardından, bu genç adam efsanevi bir kahramanın reenkarnasyonu olduğunu öğreniyor. Bunun üzerine de geçmişini öğrenmek üzere bilinmeyen bir dünyaya doğru yola çıkıyor. Vardığında ise sıcak bir karşılama yerine, kimliğinin ortaya çıkması ile genç adam The Darkspawn damgası yiyor ve acımasız bir ordunun hedefi haline geliyor.

Oyunda canlandırdığımız karakter Leonidas’ın soyundan geliyor. Sürgün edilen ailenin en küçük çocuğunu canlandırıyoruz. Paralı asker olan karakterimiz daha sonradan büyük bir Sparta efsanesi olmak için büyük bir serüvene gidiyor.

Açık dünya oyunu olan Dragon Quest Builders’ta, materyal toplayacak, eşya üretecek ve hayal ettiğiniz her şeyi inşa edebileceksiniz. Oyunda tanıdık karakterler ve tehlikeli yaratıklar da karşımıza çıkacak. Nihai hedefimiz ise Dragonlord’u ortadan kaldırıp diyarı eski haline getirmek olacak.

Kötü niyetli bir tarikatın tehdit ettiği fantastik bir diyarda geçen rol yapma oyununda, araştırma yapacak, zorlu çatışmalara girecek, yaratacak ve hasat yapacaksınız. Tercihen ana senaryosunda tek başınıza veya çevrimiçi açık dünya modunda yanınıza üç kişiyi daha alarak oynayabileniz mümkün oluyor. Oyunun bu versiyonu, Hotto Stuff Pack, Modernist Pack, Aquarium Pack, Designer’s Sunglasses, Historic Headwear, Dragonlord’s Throne ve daha fazlasını içeriyor.

İnsanlar ile canavarların bir arada ve huzur içinde yaşadığı Arba krallığına gideceğimiz oyunda, ansızın canavarlar katliama başlıyorlar. Bize düşen ise eski dostlarımız ile birlik olup tehdidi geri püskürtmek ve krallığı eski huzurlu ortamına kavuşturmak olacak.

Bir zamanlar huzurun hakim olduğu ama artık hırgürün eksik olmadığı bir dünyaya yeniden ayak basacağız. Serinin aşina olunan ve her birinin kendisine özgü hareketleri ve yetenekleri olan karakterlerin yer alacağı oyunu tek başınıza veya beraberinizdeki üç arkadaşınız ile kooperatif olarak oynayabilmeniz mümkün olacak.

Küçük bir çocuğun kontrolünde olduğumuz Inside, dolu ama aynı zamanda da boş olan bir dünyada atmosfer anlamında yoğun bir deneyim sunacak. Öyle ki, köleleştirilmiş insanların yürüyen ölüler gibi dolaştığı bir dünya ile karşı karşıyayız. Karanlık bir projenin parçası olarak insanlar birer köleye dönüştürüyorlar ve sonrasında da sürekli izleniyorlar. Ana karakterimiz ise bu dünyadan kurtulmak için zorlu bir mücadeleye girişiyor ve Inside da böylece başlamış oluyor.

Krakow şehrinde geçen hikaye, Marianne isimli bir karakterin başından geçenleri anlatıyor. Hem gerçek hem de ruhsal bir dünyada yaşayan karakterimiz, bir çocuğun cinayetiyle ilgili bir vizyon sonrasında bu trajedinin arkasındaki gerçeği ortaya çıkartabilmek için terk edilmiş olan Niwa oteline seyahat ediyor ve cevapları aramaya başlıyor.

Naruto to Boruto: Shinobi Striker, takım tabanlı bir oynanış ile karşımıza çıkıyor. Her bir takımda dört kişinin olduğu oyunda, rakiplerinizi ortadan kaldırmanız gerekecek.

Assassin’s Creed: Embers kısa filminin sonrasında geçen bu oyunda, 1526 yılının Çin topraklarına gidiyor ve Shao Jun isimli bir karakterin rolünü üstleniyoruz. Hikayeye göre Efsanevi Ezio Auditore da Firenze tarafından eğitilen Shao Jun, Çin kardeşliğini yok eden Templar grubu Eight Tigers’tan intikam almak için evine dönüyor ve zorlu bir macera da böyleye başlıyor.

1841 yılında geçen oyunda, Assassin’s Creed: Brahman isimli çizgi romandaki Arbaaz Mir karakterini yönetiyoruz. Sikh İmparatorluğu Doğu Hindistan Şirketi ile savaş halindeyken, ana karakterimiz ise eskiden Assassin Order’a ait olan gizemli bir eşya ile Hindistan topraklarına geliyor. Neden geldiğini çözmeye çalışacak olan Arbaaz Mir, hedefindeki eşyayı çalmaya çalışacak iken, arkadaşlarını ve sevgilisini de korumak durumunda olacak.

Üçlemenin son halkası 1918 Rusya topraklarında geçiyor. Assassin’s Creed: Subject Four çizgi romanındaki Nikolai Orelov rolünde olacağımız Assassin’s Creed: Russia, Ekim Devrimi’nin akabinde geçiyor. Ailesi ile ülkeden ayrılmayı isteyen Orelov, Assassin Order için son bir görev daha yapmak durumundadır. Bu da, Tsar ailesinin Bolsheviks tarafından tutulmakta olduğu eve sızmak ve Assassins ile Templars taraflarının uğrunda savaştığı bir eseri çalmak.

Amerikan devriminin işlendiği oyunda, Kızılderili suikastçı Connor rolünde olacak ve hem halkımızın hem de ulusumuzun özgürlüğünü güvence altına almak için mücadele edeceğiz.

Yenilenmiş sürümün içeriğinde Assassin’s Creed III Liberation HD oyununun yanı sıra, yayınlanmış olan tüm indirilebilir içerikler de bulunuyor.

Sanayi Devrimi dönemine geri döneceğimiz oyunda, senaryo boyunca dönüşümlü olarak Jacob ve Evie Frye kardeşleri yöneteceğiz. Yeraltı örgütümüzü yönetecek ve aşama kaydetme adına yoksulları sömürenlerle savaşmak için nüfuzunuzu genişleteceğiz.

Meraklı bir uçurtma benzeri varlığın rolünü üstlenip keşfedilmeyi bekleyen renkli ve ilginç dünyalara seyahat edeceğiz. Sırları ortaya çıkarmak için karakterlerle ve ortamlarla etkileşime geçecek veya canımızın istediği gibi dolaşıp karşıma çıkan sürprizlerle eğleneceğiz. Hedefler ve aktiviteler olsa da özünde Hohokum bir oyun alanıdır.

PlayStation Plus Premium / Deluxe Klasikler

Exit mobile version