PS Oyunlarının PC Platformuna Gelişi için Önemli Açıklama

Zaman daha da daralacak...

PS Oyunlarının PC Platformuna Gelişi için Önemli Açıklama

Birinci parti PS oyunlarının PC platformuna gelişi için PlayStation Studios başkanı Hermen Hulst tarafından yapılan yeni açıklamada, duruma göre fazla bir zaman beklememiz gerekmeyecekmiş. Canlı servis oyunları için ise durum daha farklı olacakmış. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony, Activision Blizzard Satın Alımını Engellemeye Çalışıyor


Ünlü YouTube kullanıcısı Julien Chieze, PlayStation Studios başkanı Hermen Hulst ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportaj sırasında, hem birinci parti PS hem de canlı servis oyunlarının oyunculara ulaştırılma durumlarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

PS Oyunlarının PC Versiyonları ile Aralarında En Az Bir Yıl Olacakmış

Chieze tarafından sorulan Japon teknoloji devinin bu oyunların PC versiyonlarını nasıl ele alacağı yönündeki soruya Hulst, birinci parti PS oyunları için PC kullanıcılarının en az bir yıl beklemelerinin gerekeceği yönünde bir cevap verdi. Canlı servis oyunları için ise durum farklı olacak. Öyle ki, iki platformun kullanıcılarına eş zamanlı olarak sunulacak.

“İleriye dönük olarak, sanırım PlayStation ve PC çıkışları arasında, canlı servis oyunları istisnasıyla, en az bir yıl olasılığı göreceğiz. Canlı servis oyunları doğal olarak bir parça farklılar. Çünkü, faaliyete geçer geçmez gerçekten güçlü bir topluluk, güçlü bir bağlılık istiyorsunuz. Yani canlı servisin teklifleri durumunda, PC ve PlayStation platformunda ilk günden sunabiliriz.”

Bu yılın başlarında ileriye dönük planlarından bahsetmiş olan Sony Interactive Entertainment, 2026 yılına kadar en az on canlı servis oyunu çıkartmayı planladığını belirtmişti. Ne var ki şimdilik bu konuya ilişkin güncel bir haber gelmiş değil. Bağımsız çok oyunculu The Last of Us ve sızıntı ile gündeme gelen çevrimiçi çok oyunculu Horizon, görünüşe göre ilk canlı servis oyunları olacak. Yeni gelişmeleri yakından takipte olacağız.

Exit mobile version