PS Oyunlarının PC’ye Gelişini Sony Stüdyoları İstemiş

Gönderin gelsinler...

PS Oyunlarının PC'ye Gelişini Sony Stüdyoları İstemiş

Yakın bir zaman önce Cory Barlog ile yapılan bir röportaja bakılırsa, PS oyunlarının PC’ye gelişini Sony stüdyoları tarafından yapılan talepler ile mümkün olmuş. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: God of War PC İnceleme Puanları Yayınlandı


Geçmişte PlayStation konsolları özel oyunları ile fazlasıyla ilgi çekmişti. Hatta ‘konsol aldıran oyunlar’ deyiminin doğuşuna bile vesile olmuştu. Ancak günümüzde gelinen durum, artık bunun deyimi tarihe karıştırmaya zemin oluşturdu diyebiliriz.

Hatırlayacağınız üzere 2020 yılı içerisinde PlayStation Studios (eski adıyla Sony Worldwide Studios) çatısı altında bulunan Guerrilla Games tarafından geliştirilmiş olan Horizon: Zero Dawn – Complete Edition, Epic Games Store ve Steam için de satışa sunulmuştu. Bunu geçtiğimiz yıl itibarıyla Days Gone ve bugün çıkan God of War takip etmiş iken, sıradaki ise yine bu yıl çıkacak olan Uncharted: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu olacak.

Bu durum her ne kadar PlayStation kullanıcılarının tepkisini çekmiş ve konsolunu kırma noktasına vardıracak türden reaksiyonlara sahne olmuş olsa da, elbette söz konusu oyunları farklı platformdaki oyuncuların oynaması da hoş bir durum olarak görülebilir.

Bu hamle için her ne kadar Sony Interactive Entertainment hedef alınmış olsa da, yakın bir zamanda yapılan açıklama ile tamamen PlayStation Studios çatısı altındaki stüdyoların isteği doğrultusunda atılmış bir hamle olduğu dile getirildi.

PS Oyunlarının PC’ye Gelişini Sony Stüdyoları Talep Etmiş

Game Informer tarafından God of War yönetmeni Cory Barlog ile bir röportaj gerçekleştirildi. Bu röportaj sırasında, Sony cephesinin PC platformundaki varlığı genişletmeye başlamasının arkasındaki nedene ilişkin bir soru soruldu. Barlog ise soruya şu yanıtı verdi:

“Bunun gerçekten iyi bir fikir olduğunu söyleyen stüdyoların ortak çalışması olduğunu düşünüyorum. Bunu araştırmalıydık. En nihayetinde, sanırım dönüşü olmayan noktaya ulaşıldı. Çok fazla dilek kutusu önerileri gönderdikten sonra, ‘Bunu duymaktan sıkıldım. İyi, yapacağız.’ havasındaydılar. Bu bir aşama. Bir şirket ve birbirinden ayrı stüdyolar olarak bunun nasıl yapılacağını ve aşamanın ve stratejinin ne olacağını çözmeye çalışıyoruz.”

Cory Barlog ile yapılan röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? PlayStation oyunlarının PC platformuna gelmesi iyi oluyor mu? Gelecekte hangi oyunların da gelmesini istiyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version