Prince of Persia: The Sands of Time Remake’ten Kötü Haber Var!

Bakalım GTA 6 mı erken çıkacak, yoksa bu oyun mu?

Prince of Persia The Sands of Time Remake'ten Kötü Haber Var!

Oldukça uzun bir zaman sonra Prince of Persia: The Sands of Time Remake ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ne var ki bu, pek de beklediğimiz gibi olmadı. Görünüşe göre oyunun satışa sunulmasını bırakın, bir şeyler görmek için dahi epey bir süre beklememiz gerekebilir.


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed Mirage Çıkış Tarihi Belli Oldu


Üzerine ölü toprağı serilmiş gibi sesi soluğu çıkmayan Prince of Persia serisi için uzun zamandır yeni bir oyun beklentisi içindeydi. Bu beklentiye de 2020 yılının Eylül ayındaki Ubisoft Forward sırasında cevap verilmişti. Her ne kadar yepyeni bir oyun olmasa da “Hiç yoktan iyidir.” diyebileceğimiz Prince of Persia The Sands of Time Remake duyurusu, Fransız yayıncının serisi için kapıyı henüz kapatmadığının canlı bir kanıtı olmuştu.

Ancak duyurunun ardından, sanki zehirli ok atılmış gibi aksilikler de ardı ardına gelmişti. Pek çok kez ertelenen yeniden yapım ile ilgili gelişmeler, geliştirici değitirmeye kadar gitmişti. Esas geliştiricileri Pune ve Mumbai stüdyoları olsa da, kaderi artık Montreal stüdyosunun ellerindeydi. Uzun zamandır durumu hakkında en ufak bir fikir sahibi olmadığımız Prince of Persia The Sands of Time Remake, önümüzdeki ayın Ubisoft Forward yayınında geri dönecek mi diye düşünüyorduk ki umutlarımız başka bahara kaldı.

Prince of Persia: The Sands of Time Remake İçin Daha Zaman Var

Montreal stüdyosu, Twitter üzerinden yaptıkları paylaşım ve resmi sayfa üzerinden yayınladıkları gönderi ile son durum hakkında bilgilendirme yaptılar. Yeniden yapımın henüz oyuncuların karşısına çıkmaya hazır olmadığını ve Ubisoft Forward kapsamında da yeni bir şey beklemememiz gerektiğini söylüyorlar. Öyle ki daha konsepsiyon aşamasındaymış. “Bunun Türkçe meali nedir?” diye soracak olursanız da, daha oyuncuların geri bildirimleri dinleniyor ve ekip oluşturulduktan sonra da öncelikler belirlenecek ve karşımıza bir şeyler çıkartabilecekleri aşamaya geçilecek. Yani geliştirilme aşamasının epey erken bir safhasında olduğunu söyleyelim. Bu da büyük ihtimalle bir şeyler görebilmek için önümüzdeki seneyi beklememiz gerektiği anlamına geliyor olabilir.

Daha önceden yapılan açıklamalar ile görsel olarak yeni düşman ve karakter modellemelerinin, geliştirilmiş seslerin, parkur animasyonları ve müzikler ile yeni sinematik sahnelerin sunulacağı söylenmişti. Bunların yanı sıra, kamera, kontroller ve çatışma sistemi de tamamıyla yeniden yaratılarak bugünün standartlarına taşınacağından ama orijinal ile modern versiyon arasında geçiş yapabilmenin mümkün olacağından da bahsedilmişti.

Exit mobile version