Portal Unreal Engine 5 ile Yeniden Yaratıldı

Yeni nesil grafik motoru Valve oyununa yaramış...

Portal Unreal Engine 5 ile Yeniden Yaratıldı

Portal Unreal Engine 5 ile yeniden yaratılan son oyun oldu. Her ne kadar şimdilik sadece bir bölümü ile sınırlı kalınmış olsa da, görsel açıdan büyüleyici olduğunu söylemek gerek. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: TES V: Skyrim Unreal Engine 5 ile Muazzam Görünüyor!


Bildiğiniz gibi Unreal Engine 5, Mart ayı içerisinde tam sürümü ile çıkışını gerçekleştirdi. Bu gelişmenin ardından, halihazırdaki geliştirilme sürecinde bu motora geçiler de yavaş yavaş başladı. Son örnek ise The Day Before olmuştu hatırlayacağınız üzere.

Öte yandan, uzun zaman önce satışa sunulmuş olan oyunlar için Unreal Engine 5 denemeleri de yapıyor. Haliyle dönemine damgasını vurmuş olan oyunların yeni nesil grafik motoru ile nasıl görüneceğine dair merakımız da giderilmiş oluyor. Mesela Myrkur Games stüdyosu çatısı altında Çevre Tasarımcısı pozisyonunda olan Christian Gomm, The Elder Scrolls V: Skyrim oyununun Riverwood bölgesini yeniden yaratmış ve bizleri bir hayli etkileyen bir sonuca imza atmıştı.

Portal Unreal Engine 5 ile Nasıl Görünüyor?

Bu haberimize konu olan Portal, Unreal Engine 5 ile yeniden yapıldığında nasıl görüneceğine dair bir fikir veriyor. Valve tarafından hem geliştirilen hem de yayınlanmış olan Portal, 2007 yılında satışa sunulmuştu. Yakın bir zaman önce ve Alf Does Stuff Youtube kanalının sahibi olan Çevre Sanatçısı Alfred Beddow, oyunun Test Odası 00’ı yeniden tasarlamış. Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz video da görebileceğiniz üzere, duvarlardan küplere ve oyuncunun her hareketini izleyen kameralara kadar bölümün tamamı gösteriliyor.

Videonun açıklama kısmında belirtilene göre, bu çalışmanın bir üniversite projesi için hazırlanmış olup da yeni modeller ve kaplamalar ile her bir varlık yeniden yaratılmış. Bunun yanı sıra, orijinal modeller çok düşük kalitede ve yeniden yaratılması zor olabileceği için, bazı açılardan modellerin aslına uygunluğunu geliştirebilmek için yaratıcı özgürlük de işin içine dahil edilmiş iken, bazı varlıklar ise Portal 2 oyunundan aktarılmış.

Portal oyununun bir bölümlük de olsa Unreal Engine 5 ile yeniden yaratılmış hali, olası bir devam oyunun gelmesi durumunda ne kadar güzel görüneceğine dair bir ışık tutuyor. Her ne kadar ikinci oyun bir açık kapı bırakmış olsa da hikayede, Valve şimdilik Portal 3’ün geliştirilmekte olduğuna dair bir umut ışığı yakmış değil.

Exit mobile version