Polonya Hükumeti Minecraft Sunucusu Kurdu

Polonya Hükumeti Minecraft sunucuları gibi ilginç önlemler almaya devam ediyor.

polonya hükumeti minecraft sunucusu

Hükumetler normalde çocukların bilgisayarlardan uzaklaşması için uyarılar ve siyasi kampanyalar yaparlar. Hükmet tarafından çocuklar için bir Minecraft sunucusu kuruldu. Bu günlerde yaşadığımız olağanüstü hal nedeniyle değişik olaylar yaşanmaya devam ediyor. Polonya hükumeti bu durumun tam tersinde bir karar aldı. Koronavirüs‘ün Avrupa ve Polonya’da hızla yayılması hükumetlerin insanları evde kalması için kararlar almaya teşvik ediyor. Polonya Hükumeti Minecraft sunucu kurarak, çocukları evde tutmaya deneyeceğini dile getirdi.


İlginizi Çekebilir: DOOM Eternal İncelemesi


Polonya Hükumeti Minecraft Sunucusunu Neden Kurdu?

Polonya hükumeti Grarantanna adı verilen çevrimiçi bir eğitim merkezi kurdu. Bu eğitim merkezinin içinde çocukların erişebileceği bir Minecraft sunucusu ve çocukların eğitimi için değişik aktiviteler bulunuyor. Merkez içinde çocukların kendi oyunlarını yaratabileceği kodlama dersleri, Minecraft sunucusu, masa rol yapma oyunları, web seminerleri ve çocuklar için tarih ve coğrafya testleri bulunuyor. Testlerde en yüksek puanı alan çocuklar için ise ödüller mevcut.

Polonya Koronavirüs salgınına erkenden önlem almaya başlamıştı. 11 Mart’ta tüm okullar, müzeler ve sinemalar kapatılmıştı. Ülke sınır kapılarında ise kapsamlı kontroller yapılmaya başlanmıştı. Bu günlerde ise evlerinde sıkılmış çocuklar için verimli uygulamalar devreye sokuluyor.

Oluşturulan Minecraft sunucusu sadece küçük çocuklar için değil. İlkokul, lise ve üniversite öğrencileri sunuculara giriş yapabiliyor. Öğrenciler bu sunucuda hep birlikte kendi dijital dünyalarını yaratıyor. Sunucuya giren her öğrenciye 60×60’lık bir alan veriliyor ve kendi hayal güçlerini kullanarak bir dünya yaratmaları sağlanıyor. En iyi tasarımlar görevliler tarafından derecelendirilerek puanlanacak ve 30 Mart’ta ödüller dağıtılacak.

Minecraft sunucusu Neverlight Association adında bir şirket tarafından sağlanıyor. Bu şirket tüm Polonya çapında espor, oyun turnuvuları ve masa oyunu organizasyonları düzenliyor.

Bu günlerde evden çalışan anne babalar için çocuklarına uğraş bulmak uğraşıyorlar. Oluşturulan bu internet sitesi çocukların oynaması ve zaman geçirmesi için mükemmel bir ortam. Polonya dışındaki ebeveynler bile sitenin dil desteği sayesinde çocukları için yaratıcı çözümler için yardım alabilirler. Bu tarz yaratıcı çözümleri ülkemizde görmek dileğiyle.

Sizde siteye göz atmak isterseniz buraya tıklayarak siteye ulaşabilir ve siteyi inceyelebilirsiniz.

Exit mobile version