Pokemon Unite: Pokemon Karakterli LoL Oyunu

Pokemon Unite duyuruldu!

pokemon-unite-moba-lol

The Pokémon Company, bugün yaptığı sunumla birlikte Pokemon karakterleri olan League of Legends olarak tanımlayabileceğimiz bir oyun duyurdu. Pokemon Unite adı verilen oyun, Switch ve mobil cihazlara farklı bir heyecan getirmek üzere yola çıktı.

DotA, League of Legends ya da Heroes of Storm tarzı 5v5 Battle Arena oyunlarına bir yenisi daha eklendi. Bugün düzenlediği online sunumla yeni uygulamalarını ve oyunlarını gösteren Pokémon Company, herkesi şaşırtan bir çıkış yaptı.


İlginizi çekebilir: 2020’de Çıkacak Switch Oyunları


Yazının en başında görebileceğiniz sunumda, şirketin başkanı Tsunekazu Ishihara, daha önce göstermedikleri bir oyunla oyuncuların karşısına çıkacaklarını dile getirdi. Ardından Pokémon Unite adını verdikleri yeni oyunlarının ilk videosunu gösterdi.

Pokemon Unite isimli MOBA oyunu tanıtıldı

Tsunekazu Ishihara, ilk gösterimin ardından Switch kontrolcüsünü eline alarak, maça katıldı. 10 kişinin katıldığı maç sırasında, bir anlatıcı hem oyunu hem de detayları anlattı.

Temelde Dota benzeri bir haritaya sahip olan Pokémon Unite, oynanış olarak Heroes of Storm’u takip ettiğini hissettirdi. Buna rağmen League of Legends ya da buna benzer bir MOBA oyununu bir kere oynayanların kolayca alışabilecekleri bir oyun olmasıyla dikkatleri çekti.

Şimdilik Switch ve mobil cihazlar için hazırlanan oyunda, genellikle ilk jenerasyon Pokemon’ların kullanılması dikkat çekti. Pikachu, Snorlax, Charmender gibi karakterler oyundaki yerlerini alırlarken, daha sonraki jenerasyonlardan da seçimlerin yapıldığı gözlere çarptı.

Oyunun haritası LoL ve Dota birleşimi gibi tasarlanmıştı. Yine üç farklı yol bulunuyor ve oyuncular, karakterlerinin özelliklerine göre bu lane’lere ayrılıyorlardı.

Diğer oyunlarda görmeye alışık olmadığımız detaylardan bir tanesi ise Pokémon’un ruhuna uygun şekilde, karakterlerin oyun içerisinde evolve olmasıydı.

Özellikle mobil platformlarda geniş kitlelere ulaşabilme potansiyeli olan Pokémon Unite çıkış tarihi hakkında ise henüz bilgi verilmedi. Yakın zaman zaman sonra yapılacak yeni tanıtımlarla birlikte oyunun çıkacağı tarihin resmi olarak açıklanacağı bilgisi paylaşıldı.


Peki, siz yeni Pokemon oyunu hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyun piyasaya sürüldükten sonra oynamak ister misiniz? Yorumlarınızı hemen haberin sonunda yer alan yorum bölümünden yapabileceğiniz gibi Turuncu Levye Facebook grubu üzerinden de fikirlerinizi bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version