Pokemon GO Türkiye’ye Geliyor!

Niantic ile The 4 Winds Entertainment arasında anlaşma sağlandı!

Pokemon GO Türkiye'ye Geliyor!

Bu hafta yapılan duyuru neticesinde Pokemon GO Türkiye pazarına da giriyor. Niantic ile The 4 Winds Entertainment arasında sağlanan anlaşmanın detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Pokemon Unite Android ve iOS için Çıktı


Niantic, Nintendo ve The Pokemon Company ortaklığında Android, iOS ve iPadOS için geliştirilmiş olan Pokemon GO, Niantic yayıncılığında 2016 yılında yayınlanmıştı. Arttırılmış gerçekçilik tabanlı mobil oyunu, GPS kullanılarak gerçek dünyada Pokemon’ın yerlerinin tespit edilmesine yakalanmasına, eğitilmesine ve sanal yaratıklar ile savaşmalarına olanak tanıyor.  

İlk etapta yüz elli tür ile yapılan çıkışından ardından, 2021 yılında bu sayı yedi yüz civarını bulmuştu. Her ne kadar ücretsiz olsa da, ek oyun içi eşyalar için uygulama içi satın alımlar yapılabiliyor. 

Kısa sürede büyük bir popülerlik kazanan Pokemon GO, geliştirici ve yayıncı konumundaki Niantic ile The 4 Winds Entertainment arasında sağlanan stratejik pazarlama ve iletişim anlaşması neticesinde Türkiye’ye de gelecek. Oyun ile ilgili daha fazla bilgiye resmi sitesinden ulaşabilecek iken, bu hafta içerisinde gerçekleştirilen duyurunun detayları ise şöyle; 

Pokemon GO Ülkemize de Gelecek!

Niantic’in şubat ayından itibaren Apple App Store ve Google Play’de Pokemon GO’ya Türkçe dil desteği eklemesiyle T4W, şirketin uzun yıllardır faaliyet gösterdiği bu ülkede Niantic’i desteklemek için anlaşmaya vardı. The Pokemon Company ile ortaklaşa geliştirilen Pokemon GO, oyuncuların Pokemon yakalamalarına, yumurta çatlatmalarına, takas yapmalarına, birbirlerine karşı mücadele etmelerine, sürükleyici etkinliklere katılmalarına, görevleri yerine getirmelerine ve yeni yerler keşfetmelerine olanak tanıyor. 

“Türkiye’de güçlü bir Pokemon GO eğitmen topluluğu oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuşan Niantic’in Stratejik Ortaklıklar Başkan Yardımcısı Omar Tellez, sözlerine şu şekilde devam etti: “Önümüzdeki aylarda özel konuşmalar, etkinlikler, kutlamalar ve desteklerle bu girişimimizi bir sonraki seviyeye taşıyacağız ve The 4 Winds Entertainment ile olan ilişkimiz bunu hızlandırmamıza yardımcı olacak.” 

The 4 Winds Entertainment ve Niantic, 2022’de Türkiye genelinde bir dizi yenilikçi pazarlama faaliyeti gerçekleştirmek için çeşitli yollar tasarlamak, buradaki oyuncular ve Pokemon hayranlarının Twitter ve Facebook’taki resmi topluluk kanalı @PokemonGOTR aracılığıyla Türkçe iletişim kurmalarını sağlamak ve yakın gelecekte çok daha fazlasını başarmak için beraber çalışacak. Her faaliyet, oyunun keşfetmeye dayalı yapısının altını çizecek ve Türk kültürünün zenginliği konusunda farkındalık yaratacak şekilde tasarlanacak.  

“Yıllardır takımımızdaki birçok sadık Pokemon GO oyuncusundan biri olarak, oyunun kendi ülkemde tam çıkışını destekleyebildiğim için gerçekten çok heyecanlıyım. ifadelerini kullanan The 4 Winds Entertainment Ürün Pazarlama Müdürü Uğur Ülger şöyle devam etti: “Pokemon GO, 2016’daki çıkışından bu yana dünya çapında bir fenomen oldu, oyunun tamamen faaliyete geçtiğini ve Türkiye’nin en iyi yönlerini sergilediğini görmekten memnuniyet duyuyorum.” 

Exit mobile version