PlayStation Xbox Game Pass Rakibi Üzerinde Çalışıyor!

PlayStation sonunda beklenen hamleyi yapmaya hazırlanıyor...

PlayStation Xbox Game Pass rakibi bir servis üzerinde çalışıyor. İlkbahar mevsiminde faaliyete geçmesi planlanan servis ile ilgili olarak aktarılan ilk detaylar ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation Yıl Sonu Fırsatları Kampanyası Başladı


Bildiğiniz gibi Microsoft, 2017 yılı içerisinde Xbox Game Pass ile oyuncuların karşısına çıkmıştı. Farklı seçenekler ile abone olabildiğiniz servis, hem PC hem de Xbox konsolları için mevcut ve kullanıcılara devasa bir kütüphane sunuyor. Aylık olarak iki safhada yeni oyunlar ekleniyor iken, aynı zamanda da seçili oyunlar çıkartılıyor. Sürekli bir oyun sirkülasyonunun yanı sıra, aktif abonelere oyunları ile ilgili cezbedici fırsatların da sunulduğu oluyor.

Bilhassa bu servis ülkemizde velinimet iken, benzer bir servisin PlayStation konsolları için de faaliyete geçip geçmeyeceği merak konusuydu. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda SIE Başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan bu yönde bir imada bulunmuş olsa da, bir süredir yeni bir gelişmeye tanık olmamıştık. Görünüşe göre Japon teknoloji devi, bahsi geçen servis üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

PlayStation'dan Xbox Game Pass Rakibi

PlayStation Xbox Game Pass Rakibi Hamlesinde Bulunacak!

Yakın bir zaman önce Jason Schreier tarafından Bloomberg üzerinden yeni bir rapor yayınlandı. Basın mensuplarına konuşma izinleri olmadığı için kimliği açıklanmayan kişiler tarafından aktarılana göre, Spartacus kod adı servisin çalışmaları devam ediyor. Aylık ücret karşılığında abone olunabilecek iken, kullanıcılara modern ve klasik oyunlardan oluşan bir kütüphane sunulacak.

PlayStation Now ve PlayStation Plus’ı birleştirecek olan servisin üç aşamalı olacağı ve PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsollarına İlkbahar mevsiminde getirileceği söyleniyor. Her ne kadar PlayStation Now ismi tarihe karışacak olsa da, PlayStation Plus ismi muhafaza edilecek.

Şu an için Sony Interactive Entertainment tarafından rapora ilişkin herhangi bir teyit veya yalanlama gelmiş değil. Yukarıdaki bilgilerin Sony’ye yakın olan kişiler tarafından aktarılmış olduğunu göz önünde bulundurulacak olursa, gözler şu an tamamıyla Japon teknoloji devine dönmüş durumda. Bakalım bahsi geçen servisin duyurusu ne zaman yapılacak? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version