PlayStation VR2 Kullanıcı Deneyimi Gösterildi

Sanal gerçeklik cihazı için tanıtımlar devam ediyor...

PlayStation VR2 kullanıcı deneyimi ile ilgili ilk detaylar, bugün yapılan resmi açıklama ile açıklığa kavuştu. Arkasından Bakma Açısı, oyun alanının özelleştirilmesi ve farklı modlar dahil tüm detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Nihai PlayStation VR2 Tasarımı Gösterildi


PlayStation VR2, bu yılın başlarındaki CES 2022 sırasında duyurulmuştu. Yeni nesil sanal gerçeklik cihazı, PlayStation 5 konsolunun sunduğu yeniliklerin üzerine kurulu olup, yüksek kalitedeki görseller, yeni algısal özellikler ve geliştirilmiş hareket ve göz takibi ile gerçek yeni nesil deneyimi yaşatacak.

Şubat ayı içerisinde nihai tasarımını da görme fırsatımızın olduğu PlayStation VR2 için, tanıtımlar yapılmaya devam ediliyor. Bugün US PlayStation Blog üzerinden açıklanan yeni detaylar ile kullanıcı deneyimi özellikleri de ortaya çıktı.

PlayStation VR2 Kullanıcı Deneyimi Neler Sunacak?

Kıdemli Personel Ürün Müdürü Yasuo Takahashi tarafından verilen yeni detaylara göre, yeni nesil sanal gerçeklik cihazının See-Through View (Arkasından Bakma Açısı) özelliği olacak. Gömülü ön kameralar sayede, etrafınızdakileri başlığı çıkartmak yerine sadece üzerindeki fonksiyon tuşuna basarak etrafınızı görebilmeniz ve kontrol kollarını kolayca bulabilmeniz mümkün olacak. Alternatif olarak Kontrol Merkezi’ndeki Kart’ı kullanarak ön kameraya geçiş de yapabiliyorsunuz. Ayrıca PlayStation 5 kamerasını kullanarak, oyun oynadığınız sırada kendinizi kayda alabilmeniz mümkün olacak.

playstation vr2-1

Takahashi, PlayStation VR2’de oyun alanının özelleştirilebileceğini de söylüyor. Öyle ki, bir yandan gömülü kameralar odanın genel taramasını yapar iken, kontroller de oyun stilinize ve odanın düzenine bağlı olarak hareket alanını ile ilgili genişletmenize ve özelleştirmenize yardımcı olacakmış. Oyun sırasında ise, sınıra yaklaştığınızda uyarılacakmışsınız. Tercihen bu hareket alanını sonradan farklı şekilde özelleştirmeniz de mümkün olacakmış.

Son olarak, Sanal Gerçeklik modunda iken üç yüz altmış derece görüş açısı olup 90 Hz / 120 Hz kare hızı ile 4000 x 2040 HDR video formatı desteklenecek. Sinematik Modu’nda ise PlayStation 5 sistemi ve arayüzü, VR desteği olmayan oyunlar ve medya içeriği sanal sinema ekranında görüntülenecek. Bu moddaki çözünürlük desteği 1920 x 1080 HD olup, kare hızı ise 24 Hz, 60 Hz ve 120 Hz olacak.

Exit mobile version