PlayStation VR2 Geriye Uyumluluğu için Sony’den Açıklama

PlayStation VR2, 2023 yılında çıkacak...

PlayStation VR2 geriye uyumluluğu için Sony’den beklenen açıklama sonunda geldi. Aynı PlayStation 5 gibi yeni nesil sanal gerçeklik cihazı da uyumlu olacak mı? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation VR2 Kullanıcı Deneyimi Gösterildi


Yeni nesil sanal gerçeklik cihazı, önümüzdeki yılın başlarında satışa sunulacak. Bu yılın CES fuarında duyurulmuş olan PlayStation VR2, oyun meraklıları tarafından büyük bir sabırsızlıkla bekleniyor. Şu an için kesin çıkış tarihi belli olmasa da, Sony Interactive Entertainment tarafından ara ara yeni detaylar paylaşılmaya devam ediliyor.

Yakın bir zaman önce US PlayStation Blog üzerinden yeni bir podcast yayınlandı. State of Play duyuruları ve Horizon: Call of the Mountain ve God of War Ragnarök dahil birkaç oyun hakkında konuşulan yayın sırasında, PlayStation VR2 geriye uyumluluk desteği de gündeme getirildi.

PSVR2

PlayStation VR2 Geriye Uyumluluğu Olacak Mı?

Platform Deneyimi Başkan Yardımcısı Hideaki Nishino tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa, yeni nesil sanal gerçeklik cihazının geriye uyumluluk desteği olmayacak. Gerekçe olarak ise gerçek bir yeni nesil VR deneyiminin sunulmasının hedeflendiği söylenmiş.

Nishino, PlayStation VR2’nin dokunsal geri bildirim ve uyumsal tetikleyiciler ile tamamıyla yeni kontrollerinin, her açıdan takibin, göz takibinin ve üç boyutlu ses desteğinin olduğunu söyledikten sonra, bunun cihaza oyun geliştirir iken selefinden daha farklı bir yaklaşımın gerektiği anlamına geldiğini de sözlerine ekliyor. Bu nedenle de PlayStation VR ile bir uyumluluk durumu söz konusu olmayacakmış.

PlayStation 5 konsolunun geriye uyumluluğu söz konusu iken, benzer bir durumun PlayStation VR2 için de düşünülüp düşünülmeyeceği merak ediliyordu. Böylesi bir durumun olmaması büyük bir şok yaratır mı bilinmez, ama çoğu kullanıcı için hayal kırıklığı yaratacağının kesin olduğunu söyleyebiliriz.

Exit mobile version