PlayStation VR2 CES 2022 Sırasında Duyuruldu

Sana gerçeklik oyunculuğu bir üst seviyeye çıkıyor!

PlayStation VR2 CES 2022 Sırasında Duyuruldu

Sony Interactive Entertainment, PlayStation 5 için yeni nesil sanal gerçeklik cihazı olan PlayStation VR2 duyurusunda bulundu. CES 2022 basın konferansı sırasında duyurulmuş olan cihaz hakkındaki ilk detaylar ve sistem özellikleri haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony Yeni Patentiyle PS5 Oyunlarında Kötü Oyunculuğu Bitirecek!


Sony Corporation Consumer Electronics Show 2022 sırasında duyurulmuş olan PlayStation VR2, Kıdemli Başkan Vekili Hideaki Nishino tarafından yapılan açıklamayla, sanal gerçeklik oyunculuğunu yeni bir seviyeye taşıyacak.

Yeni PlayStation VR2 Detayları Ortaya Çıktı

PlayStation 5 konsolunun sunduğu yeniliklerin üzerine kurulu olacak yeni nesil sanal gerçeklik cihazı, yüksek kalitedeki görseller, yeni algısal özellikler ve geliştirilmiş hareket ve göz takibi ile gerçek yeni nesil deneyimi yaşatacak.

Verilen teknik detaylara göre PlayStation VR2, 4K HDR ve 110 derecelik görüş alanı sunacak. OLED ekran sayesinde 2000 x 2040 çözünürlük ve 90Hz ile 120Hz arasında değişen tazeleme oranı ile son derece akıcı bir oynanış deneyimleyebileceğiz. Bununla birlikte, cihazın içine entegre edilmiş dört kamera ile hareketlerimiz ve baktığımız yön harici bir kameraya ihtiyaç olmadan oyun içine yansıtılacak.

PlayStation VR2 Duyu Teknolojisi ise göz takibi, başlık (headset) geri bildirimi, kontrol kollarındaki dokunsal geri bildirim ve uyumsal tetikleyiciler, titreşim, dahili kulaklık ve mikrofon, üç boyutlu ses ve yenilikçi kontroller ile birleştirilerek, oyunun içinde gerçekten bulunma hissiyatını da bir üst seviyeye taşıyacak. Nishino tarafından belirtilene göre, bunun için oyuncuları oynanış deneyimine yakınlaştırmak için dokunsal element ekleyen dahili bir motor kullanılmış. Bu sayede, mesela gerilimli anlarda karakterimizin yükselen nabzını hissedebilecekmişiz. Buna ek olarak Tempest 3D AudioTech de çevreyi daha canlı hale getirecekmiş.

PlayStation VR2 Sistem Özellikleri

PlayStation VR2 Algı Kontrolleri Özellikleri

Exit mobile version