PlayStation, Türkiye’den Çekilecek Olabilir (Güncel)

Sony şimdilik resmi bir açıklama yapmış değil...

GÜNCELLEME: Konuya ilişkin olarak HaberTürk sitesine açıklamada bulunan Sony yetkilileri, “Duyulan bilgilendirme haberi doğrudur ancak Türkiye’den %100 çıkılacağı haberleri doğruyu yansıtmamaktadır. Markanın yalnızca televizyon ve ses sistemlerindeki faaliyetlerimiz optimize edilmiştir.” açıklamasında bulundular.

***

Bildiğiniz gibi geçmişte birçok şirketin çeşitli nedenler ile ülkemizdeki faaliyetlerine son verdiğine tanık olmuştuk. Görünüşe göre bunun sıradaki örneği Sony olacak gibi görünüyor. Şimdilik resmi bir açıklama olmasa da, sosyal medya üzerinde ortaya atılan iddialara göre, PlayStation tarafı Türkiye faaliyetlerini durdurabilir. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony Yeni Erişilebilirlik Kontrolcüsü Project Leonardo’yu Duyurdu


Bildiğiniz gibi Sony, ülkemizde pek çok şekilde faaliyette. Elektronik ürünlerin ve oyunların dışında, dizi ve film dahil pek çok ürün seçeneği ile karşımıza çıkıyor. Ürünler genelindeki dağıtımcılık da Sony Eurasia tarafından yapılıyor. Zaten herhangi bir elektronik ürünü alırken de Sony Eurasia garantili olmasına dikkat ediyoruz.

Yakın bir zaman önce sosyal medya üzerinde çıkan söylemlere göre, Sony şirketi ülkemizdeki faaliyetlerine son verme kararı almış. Bu da aksesuarları, fotoğraf makinelerini, kameraları, konsolları ve televizyonları kapsayan Sony Eurasia şirketinin de faaliyetlerini sona erdireceği anlamına geliyor. Haliyle bu ürünleri ülkemizde görmeye devam edip edemeyeceğimiz ise soru işareti.

sony-yenilenmis-ps-plus-sisteminin-net-cikis-tarihini-acikladi147709_0

PlayStation Ülkemizden Çekilecek Mi?

Öte yandan, söz konusu Sony olunca akla gelen öncelikli şeylerden bir tanesi de elbette PlayStation ve PlayStation Türkiye oluyor. Dağıtımcının ülkemizdeki faaliyetlerine son vermesi durumunda, Türkiye ofisi bu gelişmeden etkilenir mi, etkilenirse ne kadar etkilenir şimdilik bilinmiyor. Ancak İngiltere tarafına bağlı olarak çalışıldığı için, faaliyetlerin pek de sekteye uğramayacağı düşünülüyor. Yine de bunun için resmi bir açıklama beklemek daha doğru olacaktır.

Hatırlayacağınız üzere, uzun bir zaman önce telefon anlamında ülkemizden çekilmişti Sony. Bakalım bunu daha başka elektronik ürünler takip edecek mi? Yaşanacak olan gelişmeleri yakından takip edecek ve resmi açıklama yapıldığında da sizi en kısa sürede bilgilendireceğiz.

Exit mobile version