PlayStation Store Çin Servisi Geçici Olarak Kapandı

PlayStation Store Çin kapandı! Çin bildiğimiz gibi devam ediyor..

PlayStation Store Çin

Sony’nin Çin’de yürüttüğü PlayStation Store hizmetleri Çin ana kara sınırları içerisinde askıya alındı. Askıya alınmanın nedeni ise sözde güvenlik problemleri. Yapılan açıklama ile PlayStation Store Çin kısa süreliğine askıya alındı denildi.


İlginizi Çekebilir: GTA 5 Mobile Çıktı! Nasıl İndirilir?


PlayStation Store bugün sabah erken saatlerde Çin’deki hizmetlerini durdurdu. Askıya alınma durumu şu an için sadece Çin anakara sınırları içerisinde geçerli. Hong Kong ve Makao gibi Çin’e ait özel yönetim bölgeleri için askıya alınma durumu söz konusu değil. Resmi kaynaklardan şu ana kadar mağaza hizmetinin ne zaman geri açılacağıyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

PlayStation Store Çin Mağazası Neden Askıya Alındı?

PlayStation, Çin sosyal paylaşım sitesi Weibo üzerinden yaptığı açıklamayla çevrim içi mağazanın güvenlik güncelleştirmesi nedeniyle askıya alındığını duyurdu. Oyun dünyasının önemli analistlerinden Daniel Ahmad attığı tweetle askıya alınma olayını bir adım ileri taşıdı.

Daniel Ahmad attığı tweette ” PlayStation Store hizmetleri 10 Mayıs saat sabah 7:00 itibariyle Çin ana kara sınırları içerisinde askıya alındı. Yeniden tekrar açılacağıyla ilgili herhangi bir tarih verilmedi. Resmi açıklama bunun sadece bir güvenlik güncelleştirmesi olduğu yönünde ama bu tam olarak ne anlama geliyor belli değil. ” açıklamasında bulundu.

Açıklamanın devamında, “Bu tweeti atmamın tek nedeni, inanın ki dalga geçmiyorum, bir Xbox fanboyu Weibo’da ( Çin sosyal paylaşım sitesi) PlayStation üzerinden bir yazılım açığı sayesinde ülke dışındaki hizmetlere erişilebileceğini dair resmi kurumlara bir ihbarda bulundu. Bundan sonra bu askıya alınma olayları gerçekleşti. İleride ne olacak göreceğiz.”

Daniel Ahmad attığı tweetinin devamında ise Çin ana karasının PlayStation çevrimiçi mağazasında sadece devletin kontrolünden geçmiş ve onaylanmış oyunların yer aldığını belirtti. Askıya alınmaya sebep olarak gösterilen güvenlik güncelleştirmesinin ise ülke hükumetinin çevrim içi mağazaya eklenen yeni oyunları gözden geçirmesi için bahane olduğunu belirtti.

PlayStation Store Türkiye fırsatlarını ve indirimlerini buradan takip edebilirsiniz.

14 yıllık PlayStation yasağı

Bildiğiniz üzere Çin Halk Cumhuriyeti yönetimi, yurt dışı kaynaklı servislerin ülke içinde kullanılmasını engelliyordu. Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya platformlarının birçoğunu engelleyen yönetim, Google ve tüm servislerini kapatmıştı.

Halkın yurt dışından bilgi alışını engellemek ve yurt içindeki kaynaklara mahkum etmek adına yapılan bu atılımların sonuncusu PlayStation Store’u vurmuş oldu.

Aslında bu Sony için şaşırtıcı olmamıştı. Çin’de 14 yıl boyunca süren oyun konsolu yasağı sebebiyle Xbox ve PlayStation ülkeye girememişlerdi. 2015 yılında alınan ani bir karar sonrasında PlayStation 4 ve Xbox One satışlarına izin verilmişti. Bugün itibarıyla PS Store engellendikten sonra konsol sahiplerinin bu sorunu nasıl çözecekleri henüz açıklanmadı.

 

 

Exit mobile version