PlayStation Sayfasının PC Bölümü de Açıldı

Peş peşe adımlar gelmeye devam ediyor...

Sony Interactive Entertainment, yaptığı yeni hamle ile PlayStation sayfasının PC bölümünü de yayın hayatına geçirdi. Japon teknoloji devi vites yükseltmeye devam ediyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Güncel PlayStation 5 Satış Rakamı ve Dahası Açıklandı


2020 yılında başlayan atılım ile Sony Interactive Entertainment, birinci parti PlayStation oyunlarını Epic Games ve Steam mağazaları üzerinden PC kullanıcılarıyla da buluşturmaya başlamıştı. İlk adım Horizon: Zero Dawn – Complete Edition ile atılmış, devamında da Days Gone, God of War ve bugün itibarıyla çıkacak olan Marvel’s Spider-Man Remastered oyunlarını görmüştük. Önümüzdeki dönemde ise Uncharted: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu, The Last of Us Part 1 ve Marvel’s Spider-Man: Miles Morales oyunları bekleniyor.

5ZFA9scMjwE55UjZSrwJM5-1200-80

Sony, PlayStation Sayfasının PC Bölümünü Hayata Geçirdi!

Diğer yandan, Japon teknoloji devi PC ve mobil pazardaki ağırlığını arttırabilmek için, güçlü mobil planları yapar iken, Ekim ayında PlayStation PC bölümü açmış ve son olarak da 2025 yılına kadar halihazırdaki oyunlarının yarısını PC ve mobil cihaz kullanıcılarıyla buluşturacağını açıklamıştı. Şimdi de yeni bir hamle resmi PlayStation mağazası üzerinden geldi ve ayrı bir PC bölümü açıldı.

Bahsi geçen sayfa, platforma gelen oyunlar için bir merkez görevi görecek ve içeriğinde de şimdiye kadar yayınlanmış ve gelecekte yayınlanacak olan oyunlar yer alıyor. Ayrıca Sıkça Sorulan Sorular kısmında ise PlayStation oyunlarının PC üzerinde oynanabilmesi için PlayStation Network hesabının şimdilik gerek olmadığına dair bir bilgi de bulunuyor.

Bildiğiniz gibi, mesela Steam üzerinden Xbox Game Studios yayıncılığındaki oyunları oynamak istediğimiz zaman Xbox Live hesabına giriş yapmak gerekiyor. Haliyle açılan başarımlar ve kayıt dosyası senkronizasyonu sağlanabiliyor. PlayStation tarafında şimdilik böyle bir şeyin gerekli değil, ama gelecekte bu durum değişecekmiş gibi görünüyor.

Exit mobile version