PlayStation’ın Yeni Satın Alımı Warner Bros. Oyun Bölümü Olabilirmiş

Biz değil, Imran Khan söylüyor...

PlayStation'ın Yeni Satın Alımı Warner Bros. Oyun Bölümü Olabilirmiş

PlayStation’ın yeni satın alımı için Warner Bros. şirketinin oyun bölümüne işaret edilen yeni bir rapor ortaya çıktı. Raporun arkasında ise önce çıkan oyun gazetecisi Imran Khan var. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation Altın Hafta İndirimi Başladı!


Bildiğiniz gibi oyun sektörünün büyük şirketleri arasında bir yayıncı ve geliştirici satın alım yarışı var. Embrace Group, Epic Games, Microsoft, Sony ve Tencent ekseninde gerçekleşen bu satın alımlara zaman zaman Electronic Arts, Rockstar Games ve daha başka şirketler de seyrek olsa da dahil oluyorlar.

Yazılım devinin bu yılın başlarındaki Activision Blizzard satın alımı sonrasında, doğrudan rakibi olarak görülen Sony de şu an için Bungie ve Haven Studios ile cevap vermişti. Gerçi Japon teknoloji devi yakın bir zaman öncesine kadar Bluepoint Games, Housemarque ve Insomniac Games gibi önemli stüdyoları da bünyesine katmıştı. Ancak bir sonraki satın alımın ne olacağı da merak ediliyor.

Şimdiye kadar bu konuda birçok iddia ve söylenti duymuştuk. Çoğunluğu ise FromSoftware ve Kojima Productions üzerinde yoğunlaşmıştı. Ne var ki Hideo Kojima, içeriğinde Death Stranding oyunundan Samuel “Sam” Porter Bridges karakterinin de bulunduğu yeni PlayStation Studios afişini paylaşmış olmasına rağmen, stüdyosunun bağımsız olarak yola devam edeceğini belirterek bu iddiayı yalanlamıştı.

Japon teknoloji devinin sıradaki satın alımının oldukça büyük olacağı söylense de, hedefteki stüdyonun hangisi olacağına dair herhangi bir detay verilmiyordu. Bir süre öncesine kadar Game Informer sitesi bünyesinde çalışan ve sektörün önde gelen gazetecilerinden biri olan Imran Khan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile sürpriz bir açıklama yaptı.

PlayStation’ın Yeni Satın Alımı Warner Bros. Oyun Bölümü Olabilir!

Khan, bu hafta içerisinde duyduğu konuşmalara bağlı olarak, Warner Bros. şirketinin oyun bölümünün satın alıma açılmış olabileceğini söylüyor.

Muhtemel adaylar Electronic Arts, Take-Two Interactive, Microsoft, Sony, Tencent, Netease ve PUBG Corp. olsa da, Sony Interactive Entertainment Başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan tarafından satın alımların devam edeceğine dair sık sık açıklamaların gelmiş olması göz önünde bulundurulduğunda, Japon teknoloji devinin bu adaylar arasında daha öne çıktığı söyleniyor. Diğer bir deyiş ile Sony, Warner Bros. şirketinin oyun bölümünün satın almaya hazırlanıyor olabilir.

Imran Khan, Warner Bros. şirketinin Batman, Injustice, Harry Potter ve Shadow of Mordor dahil lisanslı fikri mülkiyetlerini de satacağına da işaret etmiş.


Peki siz bu satın alım raporu hakkında ne düşünüyorsunuz? PlayStation’ın ünlü film şirketinin oyun bölümünü satın alması yerinde bir hamle olur mu, yoksa “Şunu alsaydı daha iyi olur…” dediğiniz bir geliştirici veya yayıncı var mı? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version