PlayStation: PS5 667 GB Depolama Alanı Kime Yetmiyor?

Hangi müşterilerden bahsediliyor?

PS5

PS5, çıkışıyla birlikte dahili veya harici SSD için herhangi bir genişletme seçeneği sunmamakta. Ancak SIE (Sony) CEO’su Jim Ryan’a göre, sınırlı depolama konusunda müşteriler o kadar da endişeli değil. The Telegraph’a konuşan Ryan’a, PS5’teki sınırlı alanı bir sorun olarak görüp görmediği soruldu. CEO, henüz müşterilerden bu konuda bir tepki gelmediğini belirterek soruyu cevaplamaktan kaçındı. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 Dinlenme Modu Cihazı Kitliyor!


PS5 ‘in Depolama Alanı Ne Kadar Yeterli?

The Telegraph’a konuşan Sony PlayStation CEO’su Ryan’a, PS5’teki sınırlı alanı bir sorun olarak görüp görmediği soruldu. Ryan ise; “Oyuncular şimdilik bu konuda şikayetçi değil. İlerleyen zamanlarda tepki gelirse değerlendiririz. Ancak herhangi bir şikayet geleceğini sanmıyorum. PS4’te sabit disk kullanımını mikroskobik olarak izleyebiliyoruz ve orada gördüğümüz her şey neyi nasıl yapacağımızı bize gayet net bir şekilde açıklıyor. “ şeklinde soruyu cevapladı.

PS5, oyunculara yalnızca 667 GB boş alan sunuyor. Halihazırdaki oyun boyutlarının (Call of Duty Modern Warfare 2020) PS5’in toplam depolama alanının sadece beşte birini kapladığını belirtmeden geçmek istemeyiz. Sony’nin PS5 konusunda sınıfta kaldığı açık bir şekilde ortada. En azından standart sürümler dahilinde…

Şimdilik tek seçeneğiniz, oynamadığınız oyunları sistemden kaldırmak olacaktır. Peki Xbox tarafı bu konuda nasıl bir yaklaşım sergilemekte sevgili Turuncu Levye takipçileri? Xbox Series X ve Series S, PlayStation 5’e nazaran depolama alanında daha özgürlükçü bir sistem sunuyor. Her iki konsol da dahili depolamaya 1 TB ekleyen Seagate model SSD genişletme kartlarını desteklemekte.

Ek olarak, Series X ve Series S için optimize edilmiş uygulamaları harici bir sürücüde saklayabilir ve yeniden indirmek yerine ihtiyacınız olduğunda konsola geri aktarabilirsiniz. Sony, PS5 için ilk yazılım güncellemesini 19 Kasım’da Avrupa’da ve diğer bölgelerde piyasaya sürülmeden önce yayınladı. Güncellemenin konsola performans iyileştirmeleri eklediği söyleniyor, ancak konsolun teknik sorunları hala çözüme kavuşmuş değil.

Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? PlayStation 5 PS tarihinin en başarısız çıkışını gerçekleştiren konsolu olarak tanımlanabilir mi? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version